Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:20:41

Міський телеканал "Новий Чернігів" з нового року поступово переходитиме на цифрові частоти

05.12.2017   13:10

Починаючи з нового року, в Україні триватиме поступове відключення аналогового телебачення. Стратегічним питанням в інформаційній політиці нашого регіону є ліцензування та перехід міського телеканалу на цифрові частоти. Це питання обговорювалося депутатами на засіданні 25-ї сесії Чернігівської міської ради VII скликання, яке відбулося 30 листопада.

Як повідомила генеральний директор комунального підприємства „Телерадіоагентство „Новий Чернігів” Чернігівської міської ради Ольга Капустян, обговорюючи це питання на засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 16 листопада, на 26 році існування міський телеканал переходить на новий етап свого розвитку.
- Це пов’язано з тим, що нарешті оголошено конкурс на цифрові частоти і ми маємо проліцензуватися і пройти їх освоєння. Що це означає? По-перше, це певні технічні навантаження, переоснащення та придбання нової техніки. По-друге, це освоєння 24-х годин мовлення замість існуючих 5-ти годин. Також це означає новий контент, нове виробництво і, звичайно, збільшення штату.

Планується, що буде поступове відключення від існуючого аналогового мовлення у період до 2020 року. Крім того, протягом цього часу ми підтримуватимемо існуючий аналоговий канал. Тобто це подвійне навантаження, це дві ефірних сітки. Це абсолютно окрема ефірна станція, ефірна сітка і окрема ефірна програма на 24 години мовлення.

Основне навантаження передбачається на наступний рік. А потім поступове зменшення фінансування і витрат. Але все ж таки ще в 2019 і 2020 році ми передбачаємо по всіх наших даних, котрі ми маємо від КМУ і від нашого регулятора - Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, що раніше 2020 року аналогове повністю не відключиться, - сказала Ольга Капустян. – Якщо відключення буде поступовим, вважається, що регіональні канали будуть відключені останніми, а регіони як наш – прикордонний, тим більше. Тобто ми будемо на останньому етапі відключення від цієї форми мовлення.

Загальний обсяг фінансування Програми, яка розрахована на 3 роки, складає 20,8 млн грн, в тому числі: кошти міського бюджету – 13 млн грн, кошти інших джерел, включаючи власні – 7,8 млн грн.

Бюджетні кошти будуть спрямовані, зокрема, на придбання обладнання для переходу з аналогового тракту на цифровий в середині апаратно-студійного блоку телекомпанії та технічних засобів для доставки сигналу на телевежу (Чернігівську філію концерну РРТ), іншого професійного телевізійного обладнання.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив:
- Мери та керівники телекомпаній змінюються, а місто залишається, тому у місті телеканал повинен бути. Зараз вимоги часу і технічні вимоги прогресу диктують нам, що ми повинні переходити на цифрове мовлення. Тому або ми забуваємо про міське телебачення, або ми дотримуємося цих вимог і йдемо в ногу з часом.

Міський голова також висловив сподівання, що телеканал більшу частину витрат все ж таки перекладе на себе, а саме: на статтю рекламних надходжень під час виборчого періоду. Крім того, при переході на цифрове мовлення, при збільшенні аудиторії, місто зможе розраховувати на бюджетування від потужних корпорацій, які фінансують річні свої видатки на різні напрямки, у тому числі, і на рекламу. І, можливо, вони більший відсоток будуть давати на регіональні телеканали, які охоплюють усю область. Так збільшується шанс потенційних замовників реклами.

 
Довідково:

Жителі Чернігова мають доступ до 32-ох ефірних (аналогових та цифрових) всеукраїнських та національних телеканалів, 2-х ефірних місцевих телеканалів — „Сівер-центр” і „Новий Чернігів”, 1-го кабельного — „Дитинець”, а також близько десяти загальнонаціональних FM-станцій.

ТРА «Новий Чернігів» спеціалізується на виробництві власного продукту, подачі інформації та експертної думки з перших уст, регіональних новинах, розповсюдженні інформаційних, культурологічних, просвітницьких, розважальних і дитячих програм, ток-шоу у прямому ефірі.

При переході на 24 години мовлення планується більшу частину ефірного часу провести через два інтерактивних багатогодинних проекти — ранковий і вечірній. Крім того, більш широко застосовуватимуться інтерактивні телевізійні технології, спрямовані на створення зворотного зв’язку, вивчення громадської думки щодо тематики програм або проблем регіону. Це й інтерактивне опитування в прямому ефірі, і прямий телефонний зв’язок зі студією під час прямих ефірів, і опитування  інтернет-аудиторії через сайт ТРА „Новий Чернігів” www.newch.tv, і живий зв’язок з аудиторією інших регіонів через телемости. А також організація і проведення зустрічей, прес-конференцій в прес-холі компанії з веденням запису у режимі прямого ефіру та online трансляцією на сайті, інших інтернет-платформах телеканалу.


 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини