Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:41:16

Через систематичні неприбуття в судові засідання учасників судового провадження - розгляд стосовно неповнолітніх за фактом хуліганства в черговий раз відкладено

30.11.2017   15:36Агенцiя

Прокурорами у Деснянському районному суді м. Чернігова забезпечується підтримання обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно однієї дорослої та чотирьох неповнолітніх обвинувачених у вчиненні хуліганства, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчиненого групою осіб (ч. 2 ст. 286 КК України), обвинувальний акт у якому в липні поточного року прокуратурою направлено до суду.

Відповідно до ст. 28 КПК України кримінальне провадження неповнолітньої особи має бути здійснено невідкладно і розглянуто в суді першочергово.

Зважаючи, що неповнолітні, через свій вік, фактично обмежені у правосуб’єктності, реалізація їх прав під час кримінального провадження забезпечується з урахуванням додаткових гарантій та механізмів захисту відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства.

Водночас, майже 3 місяці судом не було проведено підготовче засідання через неявки до суду адвокатів, які здійснювали захист трьох неповнолітніх обвинувачених та двох потерпілих, присутність яких у суді є обов’язковою.

Після призначення провадження до розгляду засідання (02.11.2017) не відбулося у зв’язку з неявкою малолітньої особи, щодо якої вирішується питання про застосування примусових заходів виховного характеру та адвоката (16.11.2017), який здійснює захист однієї з неповнолітніх обвинувачених, яка  у судовому засіданні (29.11.2017) відмовилася від адвоката.

Черговий розгляд  кримінального провадження призначено на 24.01.2018.

Відтак внаслідок неявки в судові засідання учасників судового провадження розгляд судом по суті не розпочато вже майже півроку.

Жодне судове засідання не відкладено через неявку прокурорів.

Усі питання по суті вчиненого діяння будуть предметом ретельного дослідження у ході судового слідства.

З метою забезпечення  якісного підтримання  державного обвинувачення  його здійснення з квітня 2017 року доручено групі прокурорів, старшим з яких являється заступник керівника Чернігівської місцевої прокуратури.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини