Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:15:22

На Чернігівщині триває антишахрайська операція "Трикстер"

28.11.2017   17:02Агенцiя

Суть і мета профілактичних заходів полягає у піднятті авторитету поліції та зміцненні довіри громадян до правоохоронців шляхом розкриття шахрайств, вчинених через Інтернет за допомогою електронно-обчислювальної техніки.

Зловмисники створюють фіктивні Інтернет-магазини, розміщують неправдиві оголошення про продаж неіснуючих товарів на сайтах оголошень, розповсюджують СМС-повідомлення про нібито блокування платіжних карт, виграшів автомобілів тощо.

Від початку цільової операції повідомлено про підозру двом особам за вчинення більше десяти шахрайств, вчинених з використанням сайтів безкоштовних Інтернет-оголошень. Всі збитки, завдані шахраями, на стадії досудового розслідування потерпілим відшкодовані.

Відділ протидії кіберзлочинам в Чернігівській області нагадує прості правила, яких потрібно дотримуватися, щоб не стати жертвою шахраїв:

• Остерігайтеся, якщо у оголошенні вказано значно занижену ціну на товар, який ви хочете придбати.

• За допомогою сервісу Департаменту кіберполіції "StopFraud" перевірте інформацію про продавця.

• При проведенні оплати на банківський рахунок, перевіряйте відповідність продавця реальному одержувачу грошових коштів.

• Перша ознака порядного продавця - "накладений платіж".

• У разі вашої згоди на передоплату обговорюйте можливість здійснення "захищеного платежу" - коли продавець зможе розпорядитися грошима тільки після поставки товару.

Якщо у вас виникли сумніви у порядності продавця, краще відмовитися від угоди.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини