Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:55:54

Програмою 80/20 у Чернігові протягом 2 років скористалися 19 ОСББ

15.11.2017   18:16

За Програмою сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки кошти на ці роботи дотепер розподілялися за пропорцією: 80% від загальної вартості робіт – це кошти міського бюджету, 20% – власні та залучені кошти ОСББ (ЖБК).

Під час зустрічі з представниками ОСББ у Чернігівській міській раді під керівництвом заступника міського голови Андрія Черненка 13 листопада йшла мова про зміну умов співфінансування капітальних ремонтів житлового фонду ОСББ та ЖБК.

За словами заступника міського голови, впродовж 2 років реалізації Програми цією допомогою скористалися 19 ОСББ на загальну суму з міського бюджету 6,26 млн грн. Втім, зазначено, що після перевірок були встановлені приклади завищення цін на будівельні матеріали та вартість виконання робіт деякими представниками ОСББ. Таким чином, повна сума коштів на сплату капітального ремонту ними збиралася з міського бюджету. 

З огляду на це, було запропоновано змінити співфінансування капітальних ремонтів на 70/30. Після нетривалого обговорення представники ОСББ дійшли згоди та підтримали цю пропозицію більшістю голосів (1 утримався, 1 проти). 

Висловлена спільна думка представників ОСББ, що така Програма дуже необхідна для них, адже вона дійсно приймалася для заохочення створення ОСББ у місті. Адже згідно з Програмою місто надає реальну фінансову допомогу мешканцям ОСББ та ЖБК для здійснення дороговартісних робіт з ремонту будинків.

Разом з тим, представники ОСББ розраховують на інші види допомоги від міста. Зокрема: в проведенні ремонтів ліфтів, міждворових проїздів та встановлення дитячих майданчиків, тому що власних сил на це в них не вистачить.

Детально ознайомитись з механізмом створення ОСББ та залучення кредитних коштів можна на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради (окремий розділ: «Створення ОСББ»).

Зокрема в Управлінні житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради можна отримати консультації щодо створення та діяльності ОСББ (вул. Реміснича, 19 пн-пт з 9:00 – 17:00 за тел. 4-43-01)


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини