Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:50:20

У Козелецькій громаді запроваджується громадський бюджет

04.11.2017   10:14

У 2018 році мешканці Козелецької громади зможуть самостійно вирішувати, на які потреби спрямувати частину коштів із селищного бюджету. Така можливість у козельчан з’явиться завдяки механізму громадського бюджету (бюджету участі).

3 листопада відбулось перше засідання робочої групи з питань розробки основних положень та принципів роботи громадського бюджету.

До цієї групи окрім спеціалістів селищної ради ввійшли і представники громадськості. На першому засіданні було обрано керівництво робочої групи. Так головою було обрано Олександра Набільського.

Наразі робоча група напрацьовує офіційні документи та механізми, які й визначать основні особливості, етапи реалізації та методологію «бюджету участі».

Після того, як буде визначено механізми впровадження бюджету участі, кожен житель Козелецької ОТГ  матиме змогу запропонувати свій проект, який матиме на меті покращення після його реалізації зовнішнього вигляду населених пунктів громади та умов проживання у них громадян. Ті пропозиції, які пройдуть усі етапи погодження, будуть винесені на голосування. Проекти, які підтримає своїми голосами найбільша кількість людей, будуть обрані селищною радою для їх реалізації впродовж 2018-ого року.

– Наша мета – забезпечити участь громади в формуванні й витраті частини бюджетних коштів, – зауважила член робочої групи, секретар Козелецької селищної ради Наталія Лугина. – Зараз ми повинні створити умови, за яких жителі Козелеччини у 2018 році матимуть змогу надати свої пропозиції та визначитися з тим, яка з них краща, щоб втілити її в життя.


Євген Науменко

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини