Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:43:30

Звіт про роботу органів юстиції Чернігівської області за 9 місяців 2017 року

27.10.2017   17:16Агенцiя

Команда Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області працює над втіленням запровадженого Мін’юстом принципу «Сказано-Зроблено».

Продовжуємо реалізацію проектів, ініційованих Мін’юстом, які забезпечують захист прав громадян і створюють зручні сервіси для українців.

1. Заборгованість по заробітній платі.

Пріоритетним напрямком роботи державної виконавчої служби перш за все є забезпечення фактичного виконання соціально значущих рішень.
За виконавчими документами про стягнення заборгованості по заробітній платі стягнуто 7 404 533 грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума фактично стягнутих коштів збільшилась на 861 218 грн.
Завдяки злагодженим діям фахівців відділу банкротства погашено заборгованість із заробітної плати перед звільненими працівниками підприємств – банкрутів Чернігівської області на 5,1 млн. грн.

2. Аліментні зобов’язання.
Державними виконавцями Чернігівської області стягнуто 35 866 940 грн. на утримання 15 260 дітей.

3. Передача конфіскованого майна.

Військовим частинам для потреб АТО безоплатно передано 12 автомобілів і 1 автомобіль - дитячому будинку сімейного типу.

4. Боротьба з рейдерстовом.
Створено оперативний штаб по боротьбі з рейдерством в аграрній сфері на Чернігівщині. З метою забезпечення захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу здійснено виїзди мобільних консультативних пунктів в 22 населені пункти області. Надано 260 роз’яснень та консультацій.

5. Пілотний проект «Шлюб за добу»
.
З лютого 2017 року у жителів та гостей Чернігова є можливість одружитися за скороченою процедурою. У вересні у нашому місті вже одружилась 300-та пара.

6. Видача свідоцтв про народження дитини в пологовому будинку.

2 роки тому Чернігів вперше ініціював запровадження такого сервісу. І це дійсно є корисною послугою для батьків. Всього на Чернігівщини видано 4468 свідоцтв про народження і це становить 60% від всієї кількості зареєстрованих дітей.

7. Правова допомога.
Стартував загальнонаціональний просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!». Його мета – сформувати нову правову свідомість широкого кола громадян.
Фахівці органів юстиції області проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи у навчальних закладах, військових частинах, в трудових колективах підприємств, під час вуличного інформування. Такими заходами охоплено навіть жителів відділених сіл і селищ нашої області.
Діють громадські приймальні з надання безоплатної правової допомоги, виїзні консультативні пункти, працюють мобільні точки доступу для надання безоплатної правової допомоги.
Загальна кількість наданих консультацій – 711 з різних правових питань.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини