Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:59:33

Реактивники 1-ї окремої танкової бригади виборюватимуть звання найкращої у Збройних Силах України

23.10.2017   08:33Агенцiя

На базі полігону біля с. Дівички, що на Київщині, розпочався заключний етап конкурсу на кращу артилерійську батарею Збройних Сил України.

Сухопутні війська  Збройних Сил України на конкурсі, будуть представлені кращими артилерійськими батареями оперативного командування "Північ" які, змагатимуться з артилерійськими батареями Високомобільних десантних військ Збройних Сил України та Військово – Морських Сил Збройних Сил України.

Конкурс буде оцінений у чотирьох номінаціях – тактична, індивідуальна номінація зі стрільби і управління вогнем, спеціальна та спортивна номінація.

Відкриваючи змагання Командувач ракетний військ і артилерії Збройних Сил України генерал – майор В'ячеслав Горбильов привітав учасників та побажав усім успіхів і перемоги у змаганнях найкращому.

У своєму виступі він наголосив, що досвід ведення бойових дій в зоні АТО підтвердив, що артилерія залишається головним засобом вогневого ураження противника і артилеристи довели свою професійність під час ведення бойових дій на сході країни.

- Конкурс серед артилерійських підрозділів видів Збройних сил України визначить не лише кращу артилерійську батарею, а й в індивідуальній першості буде визначений кращій командир батареї, командир вогневого взводу, командир взводу управління, розвідник, обчислювач та краща обслуга, - додав генерал – майор В'ячеслав Горбильов.

Крім того за результатами особистої першості військовослужбовці отримають підвищення по службі, а батареї, які здобудуть перші місця за своїми системами отримають винагороду 150 тис. гривень та відомчі відзнаки різних рівнів.

Конкурс триватиме 12 днів і завершиться напередодні Дня Ракетних військ і артилерії Збройних Сил України, який відзначається 3 листопада.


Прес-служба оперативного командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.