Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:01:24

Малозабезпеченої та багатодітної родини плати за харчування дітейМалозабезпеченої та багатодітної родини плати за харчування дітей

23.10.2017   07:33

Прокуратурою Чернігівської області вивчено стан дотримання вимог законодавства про дошкільну освіту, зокрема щодо встановлення органами місцевого самоврядування плати за харчування дітей.

Як з’ясовано, незважаючи на вимогу закону щодо забезпечення органом місцевого самоврядування безкоштовним харчуванням дітей із малозабезпечених сімей, однієї із сільських рад Прилуцького району прийнято рішення про звільнення від плати батьків дітей цієї категорії лише на 50 %.

Реагуючи на виявлене порушення прокуратура оскаржила незаконне рішення у судовому порядку.

Наразі позов Прилуцької місцевої прокуратури міськрайонним судом задоволено та зобов’язано уповноважений орган розглянути вказане питання відповідно до вимог Закону України «Про дошкільну освіту».

Робота на вказаному напрямі триває.


Довідково: органи місцевого самоврядування та виконавчої влади забезпечують безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», які навчаються у державних і комунальних закладах дошкільної освіти (ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту»).


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.