Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:35:37

ЦНАП Кіптівської об’єднаної територіальної громади розширює спектр надання послуг

21.10.2017   11:51

20 жовтня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів нараду щодо можливостей розширення спектру послуг, які надає ЦНАП Кіптівської об'єднаної територіальної громади.

До обговорення питання порядку денного долучилися голова постійної комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції обласної ради Ірина Грозенко, начальник Управління Державної міграційної служби України у Чернігівській області Ксенія Лук'янець, Кіптівський сільський голова Володимир Кучма, керівник ЦНАПу Кіптівської сільської ради Роман Юрченко, начальник управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Микола Овсяник.

Валентин Мельничук нагадав присутнім, що 11 жовтня відбулося офіційне відкриття модернізованого центру надання адміністративних послуг Кіптівської об'єднаної територіальної громади.

ЦНАП оновлений і оснащений за сучасними стандартами за сприяння Програми «U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення».

Тепер у Кіптях функціонує ЦНАП, у якому встановлено надсучасне обладнання, працює молодий і злагоджений колектив. І сьогодні стоїть завдання розширити спектр послуг, що надає Центр.

До обласної ради надійшла пропозиція від Кіптівського сільського голови та депутата обласної ради Ірини Грозенко стосовно встановлення в ЦНАПі ОТГ обладнання, необхідного для оформлення паспортів громадян України та закордонних паспортів, яку, зокрема, підтримала обласна рада.

Орієнтовна ж вартість програмного забезпечення для виготовлення паспортів сягає близько 150 тис. грн. І таке обладнання вже встановлено у ЦНАП-ах Чернігівської і Прилуцької міських рад.

Ірина Грозенко подякувала обласній раді і міграційній службі за те, що відгукнулись на пропозицію та зазначила, що нині для кожної об'єднаної територіальної громади важливим є пошук розширення спектру послуг і, як наслідок, наповнення місцевого бюджету. Вивчаючи світовий і європейський досвід, за словами голови постійної комісії обласної ради, ЦНАПу Кіптівської сільської ради доречно було б надавати послугу з видачі паспортів громадянина України та закордонного паспорту. Цей факт був би показовим для Чернігівщини, оскільки тоді б Кіптівська об'єднана територіальна громада була б першою в Україні, де видавали б такі документи.

Кіптівський сільський голова Володимир Кучма відмітив, що у громади є можливості для того аби профінансувати придбання комплексу, зокрема, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення».

У свою чергу, начальник Управління Державної міграційної служби України в області Ксенія Лук'янець акцентувала увагу на основних аспектах законодавчого та організаційно-методичного забезпечення, необхідних для реалізації зазначеного проекту умов та відзначила, що міграційна служба надаватиме в цьому відповідну допомогу.

У результаті обговорення учасники наради дійшли висновку стосовно впровадження у ЦНАПі Кіптівської сільської ради послуги з оформлення та видачі паспортів громадян України і закордонних паспортів та вирішили реалізувати цей проект вже найближчим часом.

   
Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини