Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:33:32

Звіт щодо стану виконання Меморандуму з перевізниками

16.09.2017   08:44

Управління транспорту та зв'язку Чернігівської міської ради оприлюднює звіт щодо стану виконання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між виконавчим комітетом Чернігівської міської ради та суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері надання послуг з перевезень автомобільним транспортом у м. Чернігові.

Зобов’язання підприємств, що працюють у сфері громадських перевезень в м. Чернігові відповідно умов меморандуму та їх виконання (по пунктах):

1. Обладнати за власні кошти всі автобуси засобами GPS-моніторингу, підключити їх до системи ТОВ «Дозор» та забезпечувати належну експлуатацію відповідно до Договорів про організацію пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування.

До серпня 2017 року транспортні засоби, які обслуговують автобусні маршрути міста, обладнано засобами GPS-моніторингу та підключено до системи моніторингу ТОВ «Дозор». В обладнанні, яке встановлювало підприємство ТОВ «Дозор» на початку виконання робіт, було виявлено заводський брак, що підтвердив завод-виробник та виконавець робіт. У зв’язку з тим, що кількість одиниць несправного обладнання була достатньо великою, та враховуючи поступовість зняття автобусів з лінії (задля уникнення негативного впливу на графіки роботи), демонтаж та встановлення нових трекерів зайняв деякий час. Але до липня основний об’єм робіт було виконано. Наразі управлінням транспорту та зв’язку, ТОВ «Дозор» та перевізниками паралельно здійснюється щоденний контроль роботи обладнання та співставлення отриманих результатів.  Після цього виявлені недоліки усуваються заміною або ремонтом трекерів, чи програмно – в залежності від причини.

2. Забезпечувати вихід на маршрут водіїв та кондукторів виключно в одязі, що відповідає єдиному зразку, регулярно слідкувати за чистотою їх одягу.

Наказом управління транспорту та зв’язку міської ради встановлено наступні вимоги до вигляду водіїв громадського транспорту міста:

Сорочка, футболка або джемпер - однотонні, синього кольору, без великих написів та малюнків. Брюки, джинси.

Забороняється:майки; шорти; капрі; шльопанці; одяг, що має явні пошкодження;брудний одяг.

До серпня 2017 року одяг водіїв транспортних засобів на автобусних маршрутах міста приведено до єдиного зразка – придбано футболки або сорочки синього кольору однотонні. Окрім цього перевізники Комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» та ПрАТ «Таксосервіс» замовили для водіїв куртки зі світловідбиваючими стрічками.

Зі свого боку управління транспорту та зв’язку здійснює постійний контроль зовнішнього вигляду водіїв громадського транспорту з використанням системи штрафних санкцій. Але, слід зазначити, що трапляються поодинокі випадки порушень вище зазначених вимог, що можна пояснити людським фактором – забув одягти, не встиг випрати форму тощо та суто технічним – водію іноді доводиться усувати поломку автобусу прямо на маршруті, що може призвести до забруднення одягу.

3. Жорстко реагувати на порушення правил поведінки своїх водіїв (хамство, грубість по відношенню до пасажирів).

Щодо поведінки водіїв на дорозі (порушення ПДР, розмови по телефону, паління за кермом) та по відношенню до пасажирів, керівництвом автотранспортних підприємств застосовуються жорсткі засоби впливу: грубі та часті порушники звільняються, інші притягуються до дисциплінарної відповідальності.

Та, слід зазначити, що наразі підприємства дуже гостро відчувають дефіцит працівників за професією «водій автобусу» з причини їх міграції до більших міст та інших країн. При таких обставинах дуже складно утримати водіїв на робочому місці.

4. Постійно слідкувати за належним технічним, санітарно-естетичним станом своїх транспортних засобів (чисті автобуси зовні та зсередини).

Для контролю стану транспортних засобів на маршрутах громадського транспорту існує чіткий порядок та правила здійснення планових та позапланових перевірок.

З 1 квітня 2017 року здійснено 109 перевірок виконання перевізниками договірних умов , складено 79 акти, на підставі яких оформлено 17 приписів та 45 повідомлень про штраф. Контроль відбувається як у робочі, так і вихідні дні, протягом задекларованого у договорах часу обслуговування автобусами маршрутів, тобто від початку роботи (о 5:30 год.) до закінчення (о 22 год. 30 хв.).

Враховуючи результати численних виїздів на маршрути, проведених протягом квітня-серпня 2017 року, можна зробити висновок про позитивні зміни у санітарно-естетичному стані автобусів. Але, слід відмітити, що велика частка порушень, наприклад, пошкоджені сидіння, рекламні листівки на вікнах та стінах салонів, бруд, малюнки – це, на жаль, «вклад» пасажирів у знищення охайного вигляду громадського транспорту.

Тому маємо надію, що за допомогою підвищення культури користування послугами автобусних маршрутів та щільного контролю за роботою перевізників з боку організатора перевезень спільно з громадськістю буде досягнуто високої якості перевезень міським автомобільним транспортом.

5. Безкоштовно перевозити учасників АТО.

За період з квітня до серпня 2017 року до управління надійшло декілька зауважень стосовно обслуговування учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО.

6.  До кінця 2017 року оновити не менше 19 транспортних засобів згідно з інвестиційними зобов’язаннями, що є додатками до договорів про організацію пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах.

Планово виконуються інвестиційні зобов’язання з оновлення рухомого складу - з квітня до вересня 2017 року здійснено заміну 7-ми транспортних засобів на автобусних маршрутах міста:
1 од. – ФОП Корень;
2 од. – ТОВ «Пассавто-ЛТД»;
1 од. – ТОВ «Чернігівська автомобільна компанія».
3 од. – ПрАТ «Таксосервіс».
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини