Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:27:36

Діти з поліцією в ігровій формі опановують ази правової культури

01.09.2017   07:56Агенцiя

«Поліція для дітей» саме під такою назвою в останні дні літніх канікул в області пройшли профілактичні та правоосвітні заходи, організовані поліцейськими ювенальної превенції.

Приурочені Дню незалежності України та в зв’язку з початком нового навчального року у всіх районах області були проведені лекції, екскурсії інтерактивні ігри та вікторини національно-патріотичного, правового та профорієнтаційного змісту.

Так, працівниками ювенальної превенції обласного управління спільно з адміністрацією Чернігівського центру соціальної психологічної реабілітації дітей організували для вихованців зазначеного закладу екскурсії до історичного міста Батурин Бахмацького району та Дендрологічного парку с. Тростянець Ічнянського району.

В Ріпкинському районі працівники ювенальної превенції разом з дільничними офіцерами поліції, влаштовали дітям пізнавальну екскурсію з розповіддю про роботу поліції: функціонування чергової частини, груп реагування патрульної поліції та інших підрозділів. В ігровій формі неповнолітні засвоювали знання своїх прав та обов’язків. Також проводились інтерактивні ігри на теми: «Від мрій до дій», «Формування позитивного ставлення до себе», «Я і Закон».

В Чернігівському районі поліцейські в дитячому таборі «Юний турист», що поблизу с. Количівки, організували для дітей спортивні заходи патріотичного спрямування, а також вікторини з засвоєння правил дорожнього руху.

У Варвинському та Сновському районах поліцейськими ювенальної превенції спільно з органами державної влади та місцевого самоврядування, медпрацівниками та рятувальниками було проведено комплекс заходів з дітьми, під час яких неповнолітнім демонструвалися затримання правопорушників, надання першої медичної допомоги, алгоритм дій у разі витоку газу чи виявлення невідомого предмета.

А представники бахмацької поліції в рамках акції "Поліція для дітей" відвідали сім’ї переселенців із зони АТО і подарували дітям цих родин шкільне приладдя. В Новгороді-Сіверському дітям з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, поліцейські подарували не лише канцелярські товари, а й захоплюючу екскурсію до Менського зоопарку.

Не обійшли своєю увагою правоохоронці і профілактичні бесіди виховного характеру, спрямовані на підвищення правосвідомості учнівської молоді, запобігання втягнення її у вживання наркотиків, алкоголю та тютюнопаління, а також на профілактику антигромадської поведінки.

З закінченням літа акція «Поліція для дітей» не завершується. А тому в кожному районі області діти матимуть змогу відчути себе майбутніми поліцейськими та отримати якнайбільше правової та корисної інформації.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.