Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:17:16

На Чернігівській ТЕЦ рятувальники та персонал відпрацювали дії з ліквідації можливих пожеж і надзвичайних ситуацій

30.08.2017   08:07

29 серпня на базі КЕП "Чернігівська ТЕЦ" ТОВ фірми "Технова" з персоналом хімічно-небезпечного об’єкта енерго- та життєзабезпечення населення, а також керівниками та посадовими особами міських підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області було проведено тактико-спеціальне навчання щодо дій у разі виникнення можливих пожеж і надзвичайних ситуацій.

На початку заходу представники об'єкту ознайомили особовий склад УДСНС в області з конструктивними особливостями та небезпеками технологічного процесу, системами протипожежного захисту та інженерного обладнання, а також порядком взаємодії адміністрації та інженерно-технічного персоналу об'єкту з пожежно-рятувальними підрозділами під час проведення невідкладних робіт.

Під час першого етапу практичного тактико-спеціального навчання, від чергової зміни персоналу об'єкту до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області по лінії "101" надійшло повідомлення про пожежу в турбінному відділенні головного корпусу ТЕЦ. Внаслідок розгерметизації системи охолодження підшипників турбогенератора №1 стався виток турбінного мастила з подальшим займанням розлитої рідини та водню. До місця пригоди за найвищим номером виклику прибуло 9 відділень підрозділів оперативно-рятувальної служби міста. Вогнеборці встановили техніку на вододжерела, проклали рукавні лінії та у апаратах захисту органів дихання і зору за допомогою пінних генераторів здійснили ліквідацію умовної пожежі. Крім того, з метою моніторингу ситуації та недопущення загоряння даху турбінного залу, відділенням рятувальників по встановленій пожежній автодрабині розгорнуто відповідні сили і засоби. Для координації дій персоналу та задіяних підрозділів на місці пригоди організовано роботу штабу пожежогасіння.

Під час другого етапу навчань, за легендою внаслідок корозії зварного шву сталася розгерметизація ємності з сірчаною кислотою. Відбувається витікання рідини в обвалування. Враховуючи метеорологічні умови, в зону ураження потрапив головний корпус, хімічний цех та технічна територія підприємства. Відділенням радіаційно-хімічного та біологічного захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС в області проведено розвідку стану небезпеки та організовано накладання на пошкоджену цистерну спеціального бандажу. З метою зменшення концентрації парів, пожежно-рятувальними підрозділами проведено осадження небезпечної хмари розпиленими водними струменями. Співробітники бригади екстреної медичної допомоги надали першу невідкладну допомогу умовному постраждалому.

Загалом у навчаннях взяли участь 59 чоловік особового складу та 10 одиниць спеціальної техніки УДСНС України у Чернігівській області.

Як зазначив керівник навчань - заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб, в цілому підрозділи оперативно-рятувальної служби області готові до виконання завдань за призначенням. В свою чергу, керівництво об`єкту подякувало рятувальникам та висловило сподівання, що такі надзвичайні події відпрацьовуватимуться лише під час проведення спільних навчань, а не в умовах реальних екстрених ситуацій.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини