Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:51:13

317 прапорів - національний рекорд встановили в Авдіївці

23.08.2017   18:31

317 прапорів – по одному на кожній хаті в селі – в Авдіївці Куликівського району вирішили показати всій країні, що таке патріотизм. Таким чином тут відсвяткували День Державного Прапора та встановили національний рекорд – найбільша кількість прапорів у межах одного села.

Представники Реєстру рекордів два рази замовляли експертизу, аби впевнитися, що в Україні таких досягнень більше немає. Виявилося, що Авдіївка в цьому плані дійсно унікальна. Тож рекорд офіційно зафіксовано, сертифікат вручено.

Урочистості з нагоди свята відбулися біля будівлі сільської ради. Піднятий тут прапор освятив благочинний Катерининського храму в Чернігові, військовий капелан Євген Орда. Справжню ціну синьо-жовтого стягу як символу свободи і перемоги знає не з чуток – уже сотню разів їздив до зони АТО. Ініціативу авдіїївців підтримує.

Право підняти найголовніший у селі прапор надали учаснику АТО Володимиру Антоненку та його сестрі Валентині – ровесниці Української Незалежності.

Ініціативу з прапорами підтримав кожен житель села, враженнями охоче діляться і найстарші, і наймолодші авдіївці.

Авдіїівський сільський голова Валерій Корявець каже, організувати і прослідкувати, щоб на кожній будівлі був прапор, — дуже велика відповідальність. Та все вдалося завдяки односельцям.

Авдіївці розпочали таку патріотичну ініціативу рекордом і далі передають естафету. Під час святкування Дня Незалежності в Куликівці буде вручено по одному прапору кожній з 16-ти громад району, згодом – кожному району Чернігівщини. Далі рекордсмени планують передати синьо-жовті стяги кожній області України.

 
Чернігівська регіональна дирекція НСТУ "Сівер-центр"

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.