Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:50:58

Питання реформування медицини, збереження історично-культурної спадщини та розвитку альтернативної енергетики - на президії Громадської ради

19.08.2017   14:06Агенцiя

18 серпня на президії Громадської ради при облдержадміністрації розглядалися питання, що будуть винесені на найближче засідання Громадської ради. Засідання провела перший заступник голови Громадської ради Тамара Петрова.

Обговорено питання підтримки звернення комітету Громадської ради з питань охорони та використання культурної спадщини щодо створення робочої групи з підготовки номінаційного досьє об’єктів культурної спадщини м. Чернігова до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, включення до орієнтовного плану роботи ГР на III квартал питання розвитку альтернативної (відновлювальної) енергетики, звернення почесного громадянина Чернігова Герарда Кузнецова до голови Громадської ради щодо встановлення меморіальної дошки мирним жителям, загиблим у 1941 році під час бомбардування Чернігова тощо.

Крім того, члени президії розглянули питання медичної реформи та вирішили провести розширене засідання комітету охорони здоров’я. Вирішено доопрацювати звернення до Верховної Ради України та Уряду щодо окремих ключових питань реалізації реформування медичної галузі, а також щодо відновлення процесу переробки в області донорської крові. Комітет має підготувати лист до громадських рад інших областей задля їх долучення до обговорення реформ в медицині та вироблення спільного рішення та пропозицій щодо реформування медицини.

Голова комітету Громадської ради при ОДА з питань формування і реалізації державної політики акцентував увагу на необхідності посилення участі комітетів Громадської ради в підготовці та доопрацюванні цільових програм, затверджених Чернігівською обласною радою.

Також поінформовано присутніх про поновлення роботи робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо створення об’єкту природно-заповідного фонду «Кордівка» в Чернігові, яка створена розпорядженням голови обласної ради від 12 липня 2016 року № 103.

Слід зазначити, що наступне засідання Громадської ради при ОДА планується на середину вересня.

А перед засіданням Громадської ради, за словами директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Андрія Подорвана, планується організувати зустріч членів президії з головою Чернігівської облдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини