Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:20:31

Як підопічні та співробітники "Аратти" стали волонтерами в проекті з допомоги безхатченкам

18.08.2017   10:39Агенцiя

«Аратта», допоможіть!» - телефонний дзвінок з таким проханням прийняла Ірина Пісня – керівниця театру інтеграції «Дивосад» і соціальна робітниця в проекті «Аррати» Центр денного перебування людей з особливим потребами (що реалізується в нашому обласному центрі за підтримки ЄС).

Допомоги потребувала Благодійна ініціатива «Палітра» - вірний друг «Аратти» й «Дивосаду», що опікується переважно людьми, які втратили дах над головою. «Палітра» збирає кошти й проводить благодійні обіди. Причому одна з форм залучення коштів – організація цікавих квестів для дітей.

- Саме «Палітра» і її керівниця Марина Петрова вже кілька разів допомагала нам виїхати з виставою до Ніжинського будинку-інтернату, привозити діткам подарунки, надихати їх на творчість, ми дуже вдячні за таку співпрацю! - розповідає Ірина Пісня. – На цей раз наші партнери потребували помічників для проведення квесту для дітей від 6 до 12 років. Це була гра в індіанців, хлопчики й дівчатка виконували різноманітні завдання, таким чином збирали докупи клаптики карти й далі могли знайти скарби. Дітки були в захваті! А ми – співробітники БО «Аратта» та наші підопічні стали волонтерами. Зокрема, Віктор Семеренко став Слідопитом, Анна Мошир - Шаманкою, реабілітолог Ярослав Дудич – головним Вождем племені, а я – його дружиною.
   
Всі події відбувалися на території Кордівки, навколо доріжки, що веде з міського парку культури й відпочинку на пляж Золотий берег. Аби знайти дорогу до скарбів, учасникам довелося «полювати» на мамонта, готувати фіто-чаї, перемагати злого духа, називаючи його добрими пестливими словами, шукати захованих у лісі тварин, долати перешкоди, проявляти кмітливість тощо. І все це – у відповідних костюмах, з розмальованими обличчями.

Загалом у квесті взяли участь близько 60 дітей. Гроші, які таким нетрадиційним способом залучили організатори, підуть на харчування безхатченків. Цікаво, що наступний подібний індіанський квест проходитиме 23 вересня. Минулого року «Палітра» проводила квест на піратську тему, а в подальших планах, ймовірно, тематика вікінгів.

Тож підопічні Центру денного перебування людей з особливим потребами, що діє на базі БО «Аратта» в рамках проекту «Повноцінне життя!», без сумніву, отримали для себе не лише новий цікавий досвід, допомагаючи дружній організації в якості волонтерів, а й впевнилися у своїх силах, відчули себе затребуваними, корисними, усвідомили, що можуть жити повноцінним життям.

До речі, канікул у цьому центрі реабілітаційних послуг не було! Влітку він працює на повну силу, щоправда, з пристосуванням до погоди. Зокрема, під час спеки переважна більшість занять і майстер-класів відбувається у дворі, на вулиці. А якщо з’являється можливість, учасники проекту разом зі своїми помічниками (психологом, соціальнім працівником, лікарем-реабілітологом) замовляють мікроавтобус і відправляються на річку, де проводять час активно, цікаво і змістовно!

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини