Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:06:04

Членам організованої групи повідомлено про підозру в незаконній порубці дубів

16.08.2017   11:30Агенцiя

Під процесуальним керівництвом прокуратури області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно чотирьох місцевих жителів, які об’єднавшись в єдине злочинне угруповання, у період з червня по липень 2017 року здійснили незаконну порубку дерев породи дуб на території захисних та інших лісових насаджень Чернігівського, Козелецького, Ніжинського, Носівського, Ріпкинського, Куликівського та Городнянського районів.

Органами досудового розслідування встановлено причетність учасників організованої групи до вчинення 10 епізодів злочинів, пов’язаних із незаконною порубкою дерев, що заподіяло істотну шкоду навколишньому природному середовищу та спричинило збитки інтересам держави на загальну суму понад 660 тис грн.

Діяльність злочинного угрупування припинено у липні 2017 року у зв’язку із затриманням її учасників.

Наразі зловмисникам оголошено підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28, ст. 246 Кримінального кодексу України  (незаконна порубка дерев, вчинена у складі організованої групи).

На даний час у кримінальному провадженні тривають слідчі та процесуальні дії, спрямовані на всебічне, повне та неупереджене дослідження усіх обставин кримінального правопорушення.

Хід слідства перебуває на контролі прокуратури області.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини