Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:52:44

Триває операція "Мак-2017": поліція Чернігівщини затримує правопорушників

14.08.2017   10:01Агенцiя

У рамках операції «Мак-2017» поліцейські на Ічнянщині затримали чоловіка, який безуспішно намагався вкрасти мак із території сільгосппідприємства, а в Борзнянському районівилучили у місцевої жительки двісті грамів подрібненої макової соломи.

10 серпня до Ічнянського відділення поліції звернувся працівник місцевого агропромислового комплексу та повідомив, що охорона сільгосппідприємства самотужки затримала злодія. Поліцейські негайно прибули за викликом. На місці події вони встановили особу зловмисника — 34-річногобезробітного місцевогомешканця. Неробі прикортіло залізти на приватну територію, де законно вирощують мак, та спробувати вкрасти понад сотню рослин нарковмісної культури.

Слідчо-оперативна група вилучила зірвані рослини та опитала молодика. Тепер раніше судимий спритник знову постане перед буквою закону, адже інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 308 Кримінального кодексу України. За викрадення наркотичних засобів чоловіка можуть покарати позбавленням волі на строк від трьох до шести років.Триває досудове розслідування.

Поліція Чернігівщини нагадує, що право вирощування нарковмісних рослин мають виключно юридичні особи, які отримали спецдозвіл. Якщо ж на вашому подвір’ї росте мак, то краще знищити його самотужки, а не чекати, поки це зроблять правоохоронці.Якщо вони нарахують на подвір’ї до 100 рослин маку, то на вас чекатиме адмінвідповідальність, якщо понад сотню – кримінальна.

Того ж дня в поле зору правоохоронців Борзнянського району втрапила 32-річна жінка, у якої було знайдено та вилучено 200-грамовий поліетиленовий пакет із сухою речовиною рослинного походження, схожою на мак.Вилучена речовина направлена на експертизу.

За цим фактом поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) – караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини