Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:11:42

Чернігівська делегація з робочим візитом відвідала місто партнер - Меммінген

04.08.2017   12:46Агенцiя

З 21 по 24 липня делегація міста Чернігова перебувала з візитом у місті-партнері - німецькому Меммінгені. Чернігівські гості були запрошені на традиційне щорічне святкування Дня Рибалки.

Представляли місто Олександр Ломако – заступник міського голови, Владислав Кухар – начальник управління охорони здоров'я, Василь Білогура – начальник управління освіти та Роман Старіков – начальник комунального підприємства «Зеленбуд».

В ході візиту представники Чернігова відвідали клініку міста Меммінгена, муніципальну школу та офіс, що займається адмініструванням освітніх закладів, спілку робочих (ремісничих) професій міста Меммінгена та очисні споруди. Окремою частиною візиту було відвідання підприємства, яке спеціалізується на озелененні та прибиранні міста. Крім того, наша делегація взяла участь у святкових заходах з нагоди Дня міста Меммінгена.

Важливою частиною візиту була зустріч з новим обербургомістром міста Меммінген паном Манфредом Шилдером. Голова делегації Олександр Ломако передав щирі вітання від усієї громади міста Чернігова та особисто від міського голови Владислава Атрошенка і висловив надію на плідну та взаємовигідну співпрацю у майбутньому.

У зв’язку з тим, що місто Чернігів останні півтора роки активно розвивається, як зазначив Олександр Ломако, тож має змінитися і вектор двосторонніх відносин між Черніговом та Меммінгеном. Існуючий формат співпраці у вигляді отримання різноманітної гуманітарної допомоги планується змінити на перейняття німецького досвіду чернігівськими фахівцями у сферах медицини, середньої та професійно-технічної освіти, благоустрою, архітектури та житлово-комунального господарства. Чернігову важливий німецький досвід, технології, підходи до управління в усіх цих сферах.

Під час зустрічі обербургомістр Меммінгена Манфред Шилдер запросив у 2018 році на оздоровлення групу чернігівських дітей учасників АТО.

У підсумку Олександр Ломако обговорив деталі реалізації проекту «Пакет швидкого запуску Україна», у рамках якого Меммінген і Чернігів отримали грантові кошти на фінансування проекту «Професійні освітні партнерства». Результатом реалізації даного проекту буде візит у вересні п’яти німецьких фахівців для навчання спеціалістів з професійно-технічного освіти.

 
За інформацією управління стратегічного розвитку

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини