Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:17:54

Реконструкція історичної будівлі міської ради відбувалась у 50-роках минулого століття

29.07.2017   09:40Агенцiя

У будівлі Чернігівської міської ради другий тиждень тривають роботи з ремонту підлоги на ІІ поверсі. Роботи проводить ТОВ «ФІРМА МЖК-СЕРВІС».

Проектну документацію за робочим проектом «Капітальний ремонт підлоги ІІ поверху адміністративної будівлі по вул. Магістратська, 7 в м. Чернігові» кошторисною вартістю 1148519 грн затвердив виконком міської ради.

Проводиться заміна старого покриття на ламінат, перевагами якого є його багатошарова структура, водостійкість, відмінна зносостійкість. На відміну від паркету, ламінат не потребує циклювання, шліфування та покриття лаком, а також догляд за ним дуже простий — прибирання за допомогою засобів, рекомендованих виробником.

Стара підлога впродовж понад 60 років експлуатації була суттєво пошкоджена та місцями прогнила і провалювалась, що було небезпечно як для працівників, так і для відвідувачів. Коментуючи основні складові ремонтних робіт, заступник міського голови Олександр Атрощенко розказав, що спочатку потрібно було зняти старе покриття, капітально відремонтувати балки, вирівняти основу через деякі провалля, перекласти лаги та зверху покласти 2 шари фанери.

- Ремонт проводиться за дорученням міського голови, втім ремонтуються не кабінети, а лише стіни, підлога, тобто, місця загального доступу, які складають перше враження на відвідувачів адміністративної будівлі. Це важливо для підняття іміджу міської влади, адже Чернігівську міську раду відвідують іноземні делегації, мери інших міст України, громадські діячі та інші публічні особи, - сказав Олександр Атрощенко.

 Як відомо, будівля міської ради побудована у 1908 році тоді ще на розі вулиць Магістратської і Олександрівської спеціально для контори Державного банку. Після руйнувань у роки війни, відновлення та реконструкція будівлі відбувались у 1953-1954 роках. Саме у ті часи відбудова проводилась з переплануванням внутрішніх приміщень для міськвиконкому.

На переконання фахівців, важливо зберігати та вчасно ремонтувати історичні будівлі, щоб запобігти їх непоправному руйнуванню. Необхідний належний догляд, щоб наявні вже пошкодження, наприклад, даху, підлоги чи системи водовідведення не спричиняли подальших руйнувань. Тож, краще протистояти руйнуванню історичних об'єктів, а не відновлювати їх, що сьогодні дійсно коштує чималих грошей і ресурсів.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини