Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:52:45

Всеукраїнська акція "Знай, тестуй, лікуй!"

29.07.2017   09:35Агенцiя

28 липня Чернігівська обласна громадська організація «Відродження нації» спільно з Благодійною організацією «Чернігівська МЕРЕЖА» провели акцію «Знай, тестуй, лікуй!», присвячену Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами.

Активісти організували безкоштовне тестування та ВІЛ та гепатит С на базі мобільної амбулаторії, а також провели консультування всіх охочих з питань, пов’язаних з ВІЛ/ТБ/вірусними гепатитами.

Під час прес-брифінгу Голова Правління БО «Чернігівська МЕРЕЖА» Мойсеєнко Анжела розповіла про масштаби проблеми та окреслила ситуацію з лікуванням пацієнтів, хворих на гепатит.

«Вірус гепатиту вважається одним з основних факторів ризику для здоров’я людства в цілому», - говорить Анжела Мойсеєнко. «Смертність від цього захворювання постійно зростає та становить 1,3 млн. людей щорічно, що перевищує смертність від СНІДу. Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ, як одна з найвпливовіших пацієнтських організацій України доклала значних адвокаційних зусиль аби у 2017 році до номенклатури державних закупівель було включено новітні та найефективніші противірусні препарати для лікування гепатиту (Софосбувір та Софосбувір/Ледипасвір)». 

Крім того вона наголосила на важливості своєчасного діагностування захворювання та лікування.
 
Про те, як захиститись від гепатиту говорила Семешко Тетяна, лікар-інфекціоніст кабінету «Довіра» Чернігівської міської лікарні №1.
«Захиститись можливо двома способами. По-перше, намагатись уникнути зараження: дотримуватись гігієни (це важливо для захисту від вірусів А і Е), дотримуватись правил безпеки при переливанні крові та статевих контактах (якщо говорити про віруси В і С). По-друге, можна зробити щеплення. Як правило, щеплення надійно захищає людину від інфікуваннями вірусами А і В. Нажаль, щеплення від гепатиту С не існує».

Нагадаємо, що в Україні за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я гепатитом С інфіковано 3% населення, або ж 1,26 млн. осіб. А через відсутність масштабного тестування, як вважає більшість експертів, розповсюдженість вірусного гепатиту С може досягати 3,78 млн. людей.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини