Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:24:20

У Крупичполі відкрили пам'ятник єдності кримських татар і українців

28.07.2017   16:33

26 липня в селі Крупичполі - був встановлений пам'ятний камінь, який символізує братські відносини кримськотатарського і українського народів і міцний зв'язок їх історії з незапам'ятних часів.

Візит членів Меджлісу кримськотатарського народу і істориків в Ічнянський район після зустрічі з жителями Ічні та конференції продовжився в одному з найдавніших поселень Чернігівщини - селі Крупичполі.

У кращих українських традиціях представників кримськотатарського народу зустрічали з посмішками, хлібом і сіллю.

А також з подарунками. На пам'ять жителі Крупичполі вручили представникам Меджлісу невеликий плакат із зображенням міцно стиснутих рук з гербами України і кримськотатарського народу - символ союзу і братерства двох народів.

Потім гості і жителі поселення перейшли до найголовнішої частини заходу - урочистого відкриття пам'ятника. Стрічку перерізали голова сільської ради Василь Петрович Мисан і член Меджлісу Різа Шевкієв.

Після чого під бурхливі оплески глава місцевої козачої громади і «Соколиного хутора» Микола Череп дав залп із самої справжньої гармати - такий, якими раніше користувалися українські козаки. Пострілом він викликав чималий захват у публіки.

- Це місце повинно стати Меккою для кожного українця і кримського татарина ... Ми маємо право на наше спільне майбутнє. Ми і сьогодні проходимо непрості випробування, але ми переможемо, - сказав Ескендер Барієв.

- Зустріч двох військ тут у 1659 році - важлива історична подія, з якого в дійсності почалася українська державність. Ми - братні народи. І вороги, що приходять на наші землі, можуть отримати гідну відсіч, - заявила Гаяна Юксель.

На завершення урочистої церемонії відкриття пам'ятного каменя місцеві жителі виконали українські національні пісні про свій прекрасний край.


http://qha.com.ua/ru/photo/v-krupichpole-otkrili-pamyatnik-edinstvu-krimskih-tatar-i-ukraintsev/29263/#1

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини