Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:31:57

Поліція закликає громадян уникати сумнівних операцій з нерухомістю

25.07.2017   11:50Агенцiя

Триває сезон відпусток і мешканці Чернігівської області активно шукають житло в курортних містах, але деякі з них потрапляють на гачок шахраїв.

Якщо товар в Інтернеті можна придбати на умовах післяплати, то з орендою квартири у сонячній Одесі убезпечити себе важче. Не дивно, що чернігівка, яка уподобала там квартиру та внесла близько 400 гривень передплати на рахунок псевдовласника, залишилася ні з чим.

Отримавши гроші, шахраї зазвичай перестають брати слухавку, або й взагалі знищують «відпрацьований» номер телефону. Так сталося й цього разу.

Шановні громадяни! Ретельно обирайте ріелторів, які надають послуги в іншому населеному пункті, адже на кону ваша відпустка та гроші. Не виключено, що отримавши заставу, вони зникнуть разом із нею.
Тим часом інша жінка, мешканка Менського району, до Одеси не збиралася. Навпаки, шахрай сам зателефонував їй. Невідомий голос запевняв, що працює в банку і просив продиктувати реквізити банківської картки. Це необхідно було начебто для того, аби розблокувати рахунок потерпілої.

Молода жінка повірила у чисті помисли менеджера банку та виконала його прохання: продиктувала усі дані з картки, а потім ще й назвала цифри підтвердження операції, які прийшли їй в SMS-повідомленні. Таким чином вона самотужки дозволила шахраям зняти з її рахунку 1,7 тисячі гривень.

Шановні громадяни! Якщо невідомий голос представляється працівником банку та просить продиктувати пін-код, логін, пароль, cvv-код і номер картки, то кидайте слухавку. По ту сторону телефону шахрай! Насправді ж банківські працівники володіють усією інформацією про вас, яку їм треба знати. Усі банківські операції виконуйте виключно у відділенні банку.

Намалювати середньостатистичний портрет потенційної жертви шахраїв неможливо, бо стати нею можуть всі, починаючи від малолітніх дітей і завершуючи літніми людьми. При цьому злочинці не гребують соціальним статусом людини, яку дурять. Їм вдається ошукувати, як бабусь у маленьких селах, так і молодь у великих містах. Для кожного з них шахраї та шахрайки мають окрему легенду.

Інформація за даними фактами внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини