Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:30:48

Поліція викрила підлітків, які пограбували 90-річного ветерана Другої світової війни

21.07.2017   07:31

Співробітники Ріпкинського відділення поліції затримали двох раніше судимих школярів, які відібрали у старенького 700 гривень. Вершиною цинізму неповнолітніх зловмисників стала відеозйомка пограбування на екшн-камеру.

Дідусь розповів правоохоронцям, що пізно увечері до нього додому зайшов невідомий хлопець та запитав, як пройти до однієї з вулиць. Господар люб’язно розказав та навіть схематично намалював дорогу. Тим часом до будинку забіг інший хлопець.

Непрохані гості стали погрожувати дідусю фізичною розправою. Старенький не розгубився і почав відмахуватися палицею, але йому все одно забракло сил відбитися від нападників. Хлопці відібрали у ветерана гаманець та зникли.

Отримавши повідомлення про пограбування самотнього пенсіонера, група реагування патрульної поліції негайно направилася на пошуки неповнолітніх зловмисників. Потерпілий докладно описав правоохоронцям одного з нападників (інший прикривав обличчя майкою).

Під час прочісування райцентру дільничний офіцер поліції, інспектор ювенальної превенції та оперативник карного розшуку біля продуктового магазину помітили схожого за описом хлопця. Його спільника поліція заскочила вже вдома. У скоєному старшокласники зізналися поліції у присутності батьків. Відеокамеру, на яку хлопці знімали пограбування, вилучено.

Підлітки перебувають на обліку в поліції, бо раніше мали проблеми із законом за крадіжки. Тоді вони були засуджені умовно, тож парубків знову потягло на нові «подвиги». За нетривалий час, доки їх розшукувала поліція, хлопці встигли розтринькати всі гроші. Вони роздали борги, а решту витратили на власні потреби.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому) - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини