Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:56:14

Суд зобов’язав звільнити від забудови земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги річки Стрижень, що використовується як місце відпочинку

18.07.2017   07:40

Органами прокуратури області проводиться системна робота щодо поновлення інтересів держави внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, що відносяться до категорії особливо цінних земель.

Як встановлено прокурором, суб’єкт господарювання для здійснення комерційної діяльності без будь-яких дозволів ще у 2015 році здійснив самовільне будівництво дерев’яних будинків на земельній ділянці в межах прибережної захисної смуги річки Стрижень в м. Чернігові та використовується громадянами як місце відпочинку.

Реагуючи на виявлені порушення та з метою реального поновлення порушених інтересів держави, прокурор звернувся до суду з позовом про зобов’язання суб’єкта господарювання привести самовільно зайняту земельну ділянку в придатний для використання стан шляхом звільнення від тимчасових споруд.

Господарським судом області за результатами розгляду позову прокурора та вивчення наданих доказів прийнято рішення про його задоволення у повному обсязі та зобов’язано суб’єкт господарювання звільнити самовільно зайняту земельну ділянку по вулиці Береговій у місті Чернігові між річкою Стрижень та затоном Стрижень у придатний для використання стан шляхом звільнення від тимчасових споруд.   

Робота з цих питань триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини