Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:44:53

Без працюючої родини нема України

12.07.2017   11:30

З безлічі родин, немов будівля із цеглинок складається ціле суспільство. У родині людина народжується, зростає, пізнає світ, будує життєві орієнтири, які потім передає своїм дітям.

Здавна існують певні традиції родинного виховання, однією з яких є виховання дітей працею. Так виховували батьки Віктора Литвина зі Сновська, так виховує й він свою доньку. А ще – вчить її на власному прикладі вірити в себе, не боятися труднощів, цілеспрямовано рухатись вперед до поставленої мети.

Закінчивши професійно-технічне училище та здобувши професію взуттєвика з індивідуального пошиву взуття, майже 6 років чоловік пропрацював у Територіальному центрі соціального обслуговування  населення. Неповний робочий день, відповідно мізерна заробітна плата, усвідомлення того, що може і повинен зробити більше для своєї родини – це ті чинники, які змусили його прийняти непросте для будь-якої людини рішення рішення – звільнитися з роботи. Мріяв відкрити власну справу, дружина підтримала.

За допомогою Віктор Литвин звернувся до центру зайнятості, де  відвідав інформаційний семінар, проконсультувався у спеціалістів, а також пройшов профдіагностичне обстеження, результати якого й підтвердили правильність його наміру.

Власних коштів на організацію бізнесу не вистачало, отож вирішив скористатись підтримкою служби зайнятості: пройшов цільові курси «Підприємець-початківець», захистив бізнес-план й отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю. На ці кошти добудував власне приміщення в центрі міста, докупив інвентар і почав надавати послуги з ремонту взуття.

Вже п’ятий рік підприємець успішно працює, має чимало клієнтів серед жителів району, адже ціни на послуги у нього значно нижчі, ніж у конкурентів, а якість задовольняє найвибагливіших. Та головне, - каже Віктор, - що робота приносить моральне задоволення та можливість утримувати родину.


Сновський районний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини