Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:35:13

Безпечне літо дітлахам

10.07.2017   08:21Агенцiя

«Запобігти. Врятувати. Допомогти» — під таким гаслом на базі оздоровчого дитячого табору «Електронік» в с. Снов'янка пройшла профілактична акція, покликана ознайомити і навчити дітей основам безпеки життєдіяльності.

Літо в розпалі, дітлахи більшість часу проводять на вулицях та дорогах міста, що збільшує ризик скоєння дорожньо-транспортних пригод за участю дітей. Величезну роль у цьому питанні приділяється дитячим оздоровчим таборам.

Аби нагадати, застерегти та вберегти дітлахів від нещасних випадків на дорозі, а також організувати змістовний літній відпочинок дітей та молоді, поліцейські спільно з представниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності провели для дітей, які відпочивають в дитячому центрі «Електронік», профілактичну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Вартові доріг провели з дітьми пізнавальні заняття, під час яких розповіли малечі, як слід поводитися на дорозі. Правоохоронці розповіли дітям про те, що дорога сповнена несподіванок та небезпек, тому потрібно бути завжди уважними та обережними, добре вивчити Правила дорожнього руху й повсякчас дотримуватися їх.

Під час спілкування з хлопчаками та дівчатками правоохоронці не лише перевіряли і поповнювали їх знання дорожньої грамоти, а й намагалися підводити дітей до самостійних висновків щодо того, як потрібно поводитися на дорозі, щоб не потрапити в біду.

Діти виявили неабияку уважність та активність, ставили чимало запитань, на які правоохоронці залюбки давали відповіді. Також дітлахи наввипередки підіймали руки, щоб взяти участь у цікавій вікторині з безпеки дорожнього руху.

Важливим пунктом програми спілкування з правоохоронцями стала наочна демонстрація можливостей захисного екіпірування для водіїв велосипедів та мопедів, користувачів роликових ковзанів і скейтбордів. Програма заходу була насиченою та напрочуд цікавою. Насамкінець зустрічі поліцейські продемонстрували екіпіровку та спецзасоби. Всі бажаючі мали змогу приміряти на себе поліцейську амуніцію. Неабиякий захват у дітей викликав службовий поліцейський автомобіль. Хлопчики та дівчатка створили чергу із бажаючих посидіти за кермом, увімкнути проблискові маячки та спеціальний звуковий сигнал. Діти були у захваті та із задоволенням позували перед фотокамерою.

 
Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини