Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:32:10

Комп’ютерні ігри стають на службу війську. ВІДЕО

04.07.2017   15:02

Курсанти 169-го навчального центру, що дислокований у селищі Десна Козелецького району, свої перші постріли тепер роблять в лазерному тирі. Далі — про переваги новації та про те, чи може звичайний навчальний клас замінити полігонні стрільби.

П’ятий за ліком електронний комплекс для відпрацювання навичок стрільби на повну потужність запрацював у 169-му навчальному центрі, що розташований у Десні Козелецького району. Відтепер курсанти, що приходять сюди опановувати військову науку, після вивчення теорії не одразу направляються на стрілецькі полігони —  спочатку вони йдуть в тир. Тут за допомогою спеціального програмного забезпечення, великого екрану та макетів зброї армійці відпрацьовують первинні навички поводження зі зброєю та базові стрілецькі вправи.

Олександр Кучинський, помічник начальника навчального відділення: «В програмі цій застосовується все, окрім віддачі зброї. В програмі можна задавать напрямок вітру, швидкість вітру, напрямок руху мішені (флангова, фронтальна), а також задавати метеорологічні умови вправи — сніг чи туман, день чи ніч».
 
Та лазерний тир представляє інтерес не лише для курсантів-початківців, ходять сюди й більш досвідчені армійці для того, щоб відшліфувати свої навички у більш складних метеоумовах , ніж це дозволяє погода за вікном. А все тому, що програмне забезпечення дозволяє вносити різноманітні корективи до стандартної програми стрільб.
Олександр Кучинський, помічник начальника навчального відділення: «Під час виконання військовослужбовець показав позитивні результати, то він далі виконує вправи на полігоні. Якщо на полігоні його це вже не задовольняє, то можна тут зробить йому… Під військовослужбовця вправи можна ускладнити у порівнянні з тими, що заплановані в курсі стрільб. Є тут конструктор, в конструкторі задається вправи безпосередньо оператором і на вимогу якогось військовослужбовця».
 
Щоправда певні недоліки в цього тиру також є, кажуть військовослужбовці.

Юрій Данилюк, командир відділення: «Річ, звичайно, хороша, але недоліки в тому, що немає віддачі, а прицілюватися краще, за рахунок того, що немає віддачі. Ну, корисна штука для навчального центру».
 
А ще, додають армійці, до вже наявних у програмі фонів та рельєфів місцевості необхідно додати зимових пейзажів та розробити спеціальні фони для боїв в лісосмугах і ярах, тоді програма буде цілком відповідати вісім сучасним вимогам. Та попри певні недоліки, військові кажуть, що цей комплекс дуже корисний, адже за його допомогою можна відпрацьовувати навички ведення бою у місті чи будівлях. На жаль, таку практику організувати в умовах навчального центру вкрай складно.


Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини