Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:52:33

Активісти спіймали браконьєрів-лісорубів

03.07.2017   08:11

У ніч з п’ятниці на суботу громадські інспектори екологічної інспекції з Ніжина та лісники провели операцію внаслідок якої були спіймані браконьєрів, які на території Куликівського та Чернігівського районів знівечили за ради легких грошей 27 дубів.

Це найбільша порубка за останні 10 років. Їх затримали «на гарячому» після нічної погоні, вилучили знаряддя злочину -- бензопилку.

Злочинців доставлено в Куликівській райвідділок. Державі нанесено збиток більше ніж на четверту міліона гривень. Приємно, що працівники поліції вчасно відреагували на виклик та при затриманні виявили професіоналізм.

Браконьєри 1996, 1995, та 1994 років народження, двоє з них вже судимі за крадіжку лісу, по двох відкрито кримінальне провадження. Підчас затримання по відношенню до працівників поліції поводили себе надзвичайно зухвало.

Лише після профілактичної бесіди з активістами злочинці заспокоїлися. заспокійливих заходів: стали чемними та вихованими і погодилися якнайшвидше поїхати до відділка.

-- «Цинічність браконьєрів полягає в тому, --- зазначає активіст  Олександр Максимець, -- полягала в тому що все дерево їм не потрібно. Їм треба лише 2-3 метра, ті що від корня, а решту просто залишають. така деревина просто на 1500 грн дорожча за 1 м кубічний ніж звичайна.

Засліплені шаленою наживою, браконьєри пиляючи дуби витолочили пшениці більше ніж змогли б з'їсти за все життя.

Можливо, хтось зможе надати інформацію (анонімно) про цих осіб? З ким "працюють", на яку пилораму везуть деревину, де ховають автівку (УАЗ, бортовий)».


Олександр Ясенчук

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.