Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:57:59

За позовом прокурора із забудовника стягнуто 700 тис. грн. заборгованості зі сплати коштів пайової участі

21.06.2017   07:47

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді прокуратурою області виявлено недобросовісного забудовника, що намагався ухилитися від сплати до місцевого бюджету 700 тис. грн. пайового внеску в створенні та розвитку інфраструктури населеного пункту.

Як встановлено, в місті Мена суб’єктом господарювання розпочато будівництво приміщення для здійснення підприємницької діяльності.

Згідно договору про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста забудовник мав перерахувати до місцевого бюджету 8% від вартості будівництва до 20.07.2018 року у зв’язку із розстрочкою платежів.

Водночас як з’ясовано, після завершення будівництва, введення об’єкта в експлуатацію та сплати лише першого платежу забудовник фактично відмовився від подальшого виконання взятих на себе зобов’язань.

Реагуючи на виявлені порушення та з метою стягнення заборгованості зі сплати визначених угодою про пайову участь коштів прокурор звернувся з позовом до суду. Разом з тим, забудовник подав зустрічний позов з вимогою визнати договір з міською радою недійсним, з підстав його укладення внаслідок помилки.

Враховуючи, що прокурором у суді надано достатні та обґрунтовані докази на підтвердження власних позовних вимог та спростування зустрічного позову відповідача, господарський суд позов забудовника відхилив, підтримавши правову позицію прокуратури.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини