Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:53:45

Статистика до Дня медичного працівника

17.06.2017   10:06Агенцiя

Традиційно в третю неділю червня в Україні з професійним святом вітають представників найбільш гуманної професії – медичних працівників.

На кінець 2016 р. в галузі охорони здоров’я нашої області в цілому зайнято більше 26 тис. осіб, що складає 13% від загальної кількості працюючих. Медичну допомогу населенню надавали 3,7 тис. лікарів усіх спеціальностей та 10,5 тис. – середнього медичного персоналу.
   
За спеціальностями переважають сімейні лікарі (330), лікарі- стоматологи (325), терапевти (264), педіатри (223), акушери-гінекологи (202), хірурги (186). Кожен четвертий лікар області має вищу кваліфікаційну категорію.
   
Більшість медиків – жінки. Серед лікарів їх 62%, а середній медичний персонал складається з жінок на 91%.
   
На кінець 2016 р. в області працював 51 лікарняний заклад системи Міністерства охорони здоров'я України на 10 тис. ліжок та 240 амбулаторно-поліклінічних закладів, планова ємність яких становила 24 тис. відвідувань за зміну.
   

Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини