Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:29:38

Відкритий форум журналістів Чернігівщини: святкові і не дуже аспекти професії

07.06.2017   17:48Агенцiя

Понад сто журналістів з різних видань області взяли участь у відкритому форумі з нагоди Дня журналіста.

Захід у такому форматі проводився вперше. Організатори — Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, обласна організація Національної спілки журналістів України, ГО «Асоціація регіональних ЗМІ», «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» — прагнули надати медійникам Чернігівщини можливість невимушено поспілкуватися не лише один з одним, а й з керівниками області та колегами із США, обговорити питання безпеки професійної діяльності та її більш приємні моменти.

Забігаючи наперед, можна сказати, що поставленої мети було досягнуто. Ті з журналістів, хто зміг і побажав долучитися до форуму, у цьому пересвідчилися. Голова облдержадміністрації Валерій Куліч та голова обласної ради Ігор Вдовенко були відкриті до спілкування і відповідали на всі, навіть незручні чи неприємні для них запитання. Наприклад, про найбільш дошкульний критичний матеріал чи співмірність особистої та політичної відповідальності.

Проте приємних моментів на зустрічі було незрівнянно більше. Серед них — нагородження відзнаками обласної держадміністрації та ради, а також вручення Почесної грамоти Національної спілки журналістів України. Цю нагороду кореспонденту газети «Деснянська правда» Олександру Шилу вручив голова обласної організації Спілки Олександр Назаренко.

Цінний подарунок Президента України (годинник) за сумлінну професійну діяльність отримали редактори Сновського «Променя» Олена Компанець та «Новин Городнянщини» Світлана Томаш. Варто зазначити, що саме ці дві редакції — учасники першого етапу роздержавлення ЗМІ. До того ж цьогоріч вони відсвяткували своє сторіччя.

Представник Інституту Масової Інформації в області Андрій Кужель розповів про дотримання прав журналістів на Чернігівщині та випадки перешкоджання їх професійній діяльності. Таких випадків зафіксовано 13, проте жоден з них не дійшов до суду. Андрій Кужель запевнив, що фахівці ІМІ завжди готові надати юридичну підтримку журналістам, втім, чи не основною гарантією безпеки їх професійної діяльності він назвав корпоративну солідарність.

У центрі уваги під час форуму були не лише досвідчені «акули пера», а й слухачі «Школи молодого журналіста» (ШМЖ). Цей проект реалізується Департаментом інформаційної діяльності ОДА та Асоціацією регіональних ЗМІ з 2014 року. Багатьом своїм випускникам ШМЖ допомогла визначитися з професією, познайомивши з азами журналістики: хтось пішов працювати у ЗМІ, хтось — у служби комунікації з громадськістю, а дехто усвідомив, що це не його стезя.

Враженнями від занять у Школі поділилися її випускниця Юлія Ковтун та слухачка нинішнього курсу Віра Курико. Координатор ШМЖ, начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформдіяльності ОДА Валерій Сорокін висловив сподівання, що свій черговий курс Школа розпочне вже восени цього року.

Завершальним акцентом форуму стало нагородження переможців та фіналістів конкурсу журналістських робіт «МедіаЧе».

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини