Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:17:40

Скільки грошей можуть економити Чернігівські лікарні та яку інформацію повинні оприлюднювати?

02.06.2017   12:13Агенцiя

Скільки можуть економити в допорогових закупівлях лікарні, якщо будуть проводити конкурентні торги, дослідили активісти Чернігівської обласної громадської організації “Центр політичних студій та аналітики” (далі ЧОГО “ЦПСА”).

Та завдяки кому ВСІнаявні лікарські засоби, витратні матеріали та медичні вироби закуплені за держбюджет, за кошти місцевих бюджетів та за спонсорські кошти будуть розміщені на інформаційних стендах в лікарнях та офіційних сайтах.

Чернігівська обласна громадська організація “Центр політичних студій та аналітики” послідовно проводить моніторинг  публічних закупівель медичних закладів Чернігівської області та можливості  для пацієнтів скористуватися придбаними лікарськими засобами. До моніторингу увійшли Чернігівська міська лікарня №1, Чернігівська обласна лікарня, Чернігівська обласний онкологічний диспансер, Чернігівська центральна районна лікарня та Ніжинська центральна міська лікарня ім.Галицького.

Як ми повідомлялираніше, медичні установи проводили велику кількість неконкурентних процедур у допорогових закупках (товари та послуги до 200 тис. грн роботи до 1,5  млн. грн) та укладались прямі договори без торгів. 

Інколи укладались з фірмами, які є фігурантами кримінальних справ або тільки створеними підприємствами

Закупівлі за прямими договорами не завжди забезпечують дотримання принципів максимальної економії та ефективності, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель, запобігання корупційним діям і зловживанням. Тому громадська організація “Центр політичних студій та аналітики” звернулись листом до лікарень з пропозицією проводити всі допорогові закупівлі через відкрити торги в електронній системі Prozorro.

Проведений аналіз закупівель вибраних лікарень за період з 1 січня по 31 травня 2017 року надаємо у таблиці, з прикладом можливої (оціночної) економії. Який дорівнює % від вартості неконкурентних процедур, де відсоток економії рахується по кожній лікарні окремо, в залежності від економії проведених конкурентних процедур,які проводились через торги.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини