Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:16:22

Поліція розслідує факт вандалізму "чорних" лісорубів

19.05.2017   07:48

Слідчі Ічнянського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за фактом незаконної вирубки лісу в урочищі "Завирин" поблизу села Дорогінка, де зловмисники незаконно спиляли з десяток молодих берізок.

Інформація про подію надійшла до поліції 17 травня під вечір. Місцеві жителі повідомили, що на приватних земельних ділянках, відведених під вирощування кормів, невідомі зловмисники потайки спиляли 11 березових дерев.

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група поліції і задокументувала факт незаконної порубки дерев.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу), що передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Досудове розслідування триває.

В свою чергу ГУНП в Чернігівській області об’єднала свої зусилля з активістами та звертається за допомогою до громадськості.

Сучасні браконьєри гарно розуміються на недосконалому законодавстві, мають специфічну техніку та навіть навчилися замітати сліди злочинів так, щоб експертам було якомога складніше виявити місця спилів.

Тож ми звертаємося до небайдужих громадян з проханням повідомляти правоохоронним органам про відомі вам факти викрадання лісу. Лише у тісній співпраці громади та поліції вдасться зупинити лісову мафію.

Контакти: Тел. (067)225-13-06


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини