Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:08:33

Розглянуто питання протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь

19.05.2017   07:44Агенцiя

18 травня у Чернігові під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Сергієнка відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Одним з питань, яке було розглянуто - стан забезпечення протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2017 року.

Як зазначив під час своєї доповіді заступник начальника Управління ДСНС в області із запобігання надзвичайним ситуаціям підполковник служби цивільного захисту Роман Цушко, в поточному році на Чернігівщині виникло 13 пожеж у лісах, що на 85% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Вогнем пройдено 14 гектарів настилу в лісі. Також вже зареєстровано 490 пожеж сухої трави та сміття на відкритій місцевості, площа цих пожеж склала 1280 гектарів. Лише завдяки своєчасному реагуванню пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС, пожежних команд лісокористувачів й органів місцевого самоврядування не допущено поширення вогню на значні площі та населені пункти. Головною причиною загорянь залишається так званий "людський фактор". Це розведені багаття, випалювання сухої рослинності, кинуті непогашені сірники або недопалки.

Як показала перевірка готовності лісових господарств та лісових пожежних станцій, в цілому техніка та особовий склад готові до виконання робіт по гасінню лісових пожеж. В структурних підрозділах Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства функціонують 16 лісових пожежних станцій, на озброєнні яких мається 40 пожежних автомобілів.

Моніторинг територій здійснюється за допомогою 35 спеціальних спостережних веж, з яких 30 обладнані телевізійними системами нагляду. Незважаючи на позитивні моменти, під час перевірки було виявлено ряд недоліків. Тож, лісокористувачам було наголошено на необхідності їх усунення в найкоротші терміни.

З метою забезпечення належного реагування на випадки виникнення пожеж в лісових масивах, на торфовищах та сільгоспугіддях, Управлінням Держслужби України з надзвичайних ситуацій в області особовий склад і техніка підпорядкованих підрозділів утримуються в постійній готовності.

Підбиваючи підсумки засідання, Сергій Сергієнко визначив основні заходи щодо упередження виникнення пожеж, створення умов для їх гасіння та мінімізації збитків. Зокрема, він акцентував увагу на врахуванні недоліків минулих років та зосередження профілактичних заходів на особливо пожежонебезпечних лісових ділянках поблизу населених пунктів.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини