Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:11:14

В Чернігівській міськраді привітали ветеранський актив міста

05.05.2017   08:23

У переддень Дня пам’яті та примирення та 9 Травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні - Чернігівській міській раді привітали ветеранський актив міста.

Зі словами шани та вдячності до ветеранів звернувся секретар Чернігівської міської ради Віктор Бистров. Він говорив про те, що місто завжди турбувалося і буде турбуватися про них, робитиме все, аби кожен ветеран відчував постійну увагу і турботу.

На жаль, з тих, хто визволяв Чернігів у тій війні, вже нема в живих нікого. Але в місті на сьогодні мешкають 326 учасників бойових дій 1941-1945 років, серед яких 20 чоловік – колишні партизани та підпільники, а 4 – відзначилися трудовими подвигами і в повоєнні роки, заслуживши звання Героїв соціалістичної праці. Зараз у міській ветеранській організації більше тих, хто відбудовував наше місто і країну після руйнувань Другої світової.

Усі вони вже літні люди і більшість проблем, з якими вони стикаються, медичні. У Чернігові в кожному лікарняному відділенні є палата для ветеранів, і переважна частина ліків, що закупаються за рахунок міського бюджету за міськими програмами, теж призначена і надається саме для них. Це, звичайно, не вирішує всіх проблем, але теж суттєво.

Співпрацюючи з ветеранською організацією, місто постійно докладає зусиль для того, щоб ветерани відчували: наступні покоління про їх подвиг пам’ятають і шанують його.

З нагоди 30-річчя створення Міської організації ветеранів України Віктор Бистров на цій зустрічі вручив її голові – Ірині Миколаївні Четвертак – Почесну грамоту Чернігівської міської ради за активну участь у громадському житті міста.

Від імені ветеранів на зустрічі виступив чернігівський ветеран-підпільник і відомий краєзнавець Герард Олексійович Кузнєцов.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини