Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:50:19

Нові люки встановлюють на проспекті Миру

20.04.2017   12:56

19 квітня на проспекті Миру від вулиці Котляревського до вулиці Льотна підрозділами КП «Чернігівводоканал» розпочато капітальний ремонт оглядових колодязів водопроводу. Роботи виконуються за новими технологіями.

На магістралях міста розпочато реконструкцію колодязів

Гарантійні зобов’язання на капітальний ремонт доріг не можуть бути більшими, ніж термін гарантії на об’єкти, що знаходяться на цих дорогах. Треба було зламати шаблон, за яким в нашій країні спочатку виконується капітальний ремонт доріг, а вже потім, через рік-два приїздять ремонтні бригади комунальних служб і все ламають, щоб відремонтувати оглядовий колодязь, який провалився нижче рівня дороги. Саме тому однією з головних вимог КП «Чернігівводоканал» до управління ЖКГ міста було включення капітального ремонту оглядових колодязів до кошторису капітальних ремонтів автодоріг міста.

Враховуючи стан оглядових колодязів на дорогах Чернігова та значну кількість обсягів капітальних ремонтів доріг, включених до планів УЖКГ міста на 2017 рік, без роботи ремонтно-будівельна бригада КП «Чернігівводоканал» цього літа, як, зазвичай і завжди, не сидітиме. В першу чергу ремонти колодязів, будівництво камер та заміна люків буде виконуватись на магістральних вулицях Чернігова: проспекті Миру та вул. Івана Мазепи, на яких вже другий рік поспіль проводяться дорожні роботи з ремонту асфальтобетонного покриття.

Оглядом ділянки проспекту Миру від вул. Котляревського до вул. Льотна було встановлено, що під заміну підпадають 38 люків колодязів водопроводу безпосередньо на проїзній частині магістралі та чотири люки каналізації на прилеглих до проспекту дорогах. Окрім цього треба ще буде провести капітальний ремонт колодязів, виконаних з червоної цегли та зробити їх у бетоні. Адже цегла – матеріал ненадійний, який через рік-два під впливом вологи та навантажень перетворюється назад у глину. Здебільшого, саме через це і відбуваються просідання або провали колодязів на дорогах міста. Також, ближче до вулиці Льотна під полотном дороги буде побудовано водопровідну камеру – приміщення 3,5х3,5 метри для розміщення арматури магістрального водопроводу. Всі ці роботи створюватимуть певні незручності для автомобілістів, але, якщо місто хоче мати якісну дорогу – без цього не обійтися.

Швидко, якісно, з точністю до міліметра

Роботи на проспекті Миру по реконструкції водопровідних колодязів розпочалися у середу, 19 квітня, неподалеку від перехрестя проспекту Миру та вул. Котляревського. За день було змонтовано новий колодязь та замінено дві кришки люків.

Зазначимо, що вказані роботи виконуються за новими технологіями з використанням люків класу D400, які виготовлені чеським концерном KASI з високоміцного чавуну з кулястим графітом. Ці люки мають захист від вибивання кришки із корпусу під колесами автомобілів та витримують критичне навантаження від 52 до 55 тонн.

Важливо, що разом з новими люками до Чернігова прийшла нова технологія їх встановлення. Так, замість цегли для виготовлення горловини люку почали використовувати бетонні кільця та доволі вартісну монтажну суміш IZOLSAN HF. Використання швидко застигаючої суміші дозволяє використовувати бетонні опорні кільця для відновлення та будівництва колодязів – проникаюча в найменші щілини суміш перетворює кільця та сам люк на суцільну конструкцію, що, по суті було неможливим при використанні звичайного цементу. Той факт, що IZOLSAN  набуває своїх характеристик вже за 30 хвилин після використання, дозволяє відкривати рух транспорту на місці ремонтних робіт фактично через ті ж самі 30 хвилин після вимощення кришки люку асфальтом.

Важливо, що нова технологія також дозволяє встановлювати кришки люків в рівень з покриттям дороги з точністю до міліметра. Так, за технічним завданням від дорожників, після встановлення на проспекті Миру кришки люків будуть підняті над рівнем асфальту на 4,7 см. Це перевищення зроблено для того, щоб при подальшому укладанні асфальтобетонного покриття на проїзній частині дороги кришка люку була урівень з дорогою.

Після закінчення робіт на проспекті Миру, ремонтні роботи буде розпочато на вул. Івана Мазепи, а також на ряді другорядних вулиць міста де також запланований капремонт покриття.

До уваги водіїв! На ділянці проспекту Миру в Чернігові від вул. Котляревського до вул. Льотна кришки люків колодязів встановлюються на 4,7 см вище існуючого рівня асфальтобетонного покриття. Просимо звертати на це увагу та уникати наїздів на встановлені кришки. Перевищення висоти кришок люків над рівнем дороги буде усунене після укладання шару асфальту під час ремонту зазначеної ділянки проспекту Миру.

 
Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини