Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:08:37

Дотримання законності у сфері лісокористування – пріоритет у роботі органів прокуратури

18.04.2017   09:41Агенцiя

Питання ефективності та результативності вжитих заходів представницького характеру, спрямованих на відшкодування завданих державі збитків у сфері лісокористування, постійно перебуває на контролі прокуратури області.

Враховуючи наявність проблемних питань та необхідність вжиття додаткових скоординованих заходів прокурорами налагоджено системну взаємодію, як між правоохоронними й відповідними органами контролю, так і  громадськістю.

Вжито комплекс дієвих заходів щодо покращання роботи у цій сфері.
Зокрема, проведено координаційні та спільні наради за участі правоохоронних органів, представників державних підприємств лісового господарства й органів контролюю, утворено міжвідомчу робочу групу. Започатковано функціонування «гарячої лінії».

Ефективно реалізовуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, починаючи з другого півріччя 2016 року по сьогодні, прокурорами пред’явлено 28 позовів на суму 2,4 млн грн, що у 4 рази більше ніж за весь 2015 рік (17 позовів на 600 тис грн).     

Незважаючи на позитивні результати продовжується системне  вивчення усіх фактів незаконних порубок деревини на землях, що перебувають в постійному користуванні спеціалізованих лісогосподарських підприємств. Особливу увагу звернуто на дотримання вимог законодавства з охорони та використання лісових ресурсів постійними лісокористувачами.

Не залишено поза увагою й факти лісопорубок, вчинених на територіях природно-заповідного фонду.

Забезпечуючи комплексний підхід до реагування на виявлені порушення, у  2016 та поточного року в рамках розслідування 2 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки дерев (ст. 246 КК України) на території Ічнянського природного національного парку пред’явлено позови про стягнення шкоди заподіяною навколишньому середовищу. Один із яких задоволено, судовий розгляд іншого триває.

Порушення у сфері лісокористування й надалі залишатимуться в полі зору органів прокуратури.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини