Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:35:38

"Царівна Всесвіту" живе в Чернігові

13.04.2017   15:17Агенцiя

П’ятнадцятирічна чернігівка Дарина Лазаренко нещодавно повернулася з Житомира, де брала участь у дитячому міжнародному конкурсі краси і талантів «Царівна Всесвіту – 2017».

Сотій нагороді у своєму житті дівчинка неабияк радіє і насамперед завдячує перемозі найпершій порадниці – мамі. Аби отримати титул «Царівна Всесвіту» у своїй віковій категорії, нашій землячці, як кажуть, треба було добре попотіти. Завдяки таланту, наполегливості, чарівності та красі Даринці це вдалося! До того ж неабияку роль зіграла велика підтримка рідної людини. Виявляється, мама Оксана – доньчин вимогливий режисер, продюсер, костюмер, модельєр та візажист.

«Я – щаслива!»

Три насичені дні в Житомирі пролетіли дуже швидко. Крім кількагодинних репетицій та самого дійства, на 35 юних учасників з усіх областей України та півострова Крим чекали незабутні екскурсії до музею космонавтики та міської ради. Діти побували в кабінеті мера і навіть попрацювали на місцях депутатів у сесійній залі.

Знайомство з учасницями конкурсу відбулося першого дня під час вечірки в ресторані.

– Ці дні були дуже важкими, але веселими і надзвичайно цікавими! – ділиться враженнями Даринка. – Поїздка на конкурс – чудовий досвід для мене. Хоч графік і насичений, та воно того варте. Я – щаслива! Зізнаюся: перемога була для мене неочікуваною, бо ж насправді всі учасниці були достойні і конкуренція мала місце.

– Усього конкурсних виходів було чотири, – розповідає Даринчина мама Оксана Кукуюк. – Спочатку дівчата з’явилися на сцені в українських стилізованих костюмах, потім учасниці розповідали про себе. Третій вихід – історичний, Дарина піднялася на сцену у вбранні Княгині Ольги. А останній, як і зазвичай у конкурсах краси, – у чарівних вечірніх сукнях.

Український стилізований костюм у національних кольорах Дарині пошила мама. Кілька місяців поспіль жінка оздоблювала одяг вручну – розшивала його соняшниками. Навіть віночок із цих жовтих квітів та волошок виготовила!

– Наше вбрання було не гірше за інші, і навіть ліпше, – з гордістю каже пані Оксана. – Учасниці конкурсу були як із заможних родин, так і зі звичайних, таких, як наша. Деякі матусі хвалилися, що на купівлю одягу витратили купу грошей – від п’яти до п’ятнадцяти тисяч гривень. А ми- усього триста гривень: двісті обійшлася тканина і за сотню придбали квіти. Варіант бюджетний, але ж який!

Костюм Княгині Ольги для доньки Оксана Кукуюк орендувала в чернігівському драмтеатрі, вечірню ж сукню знайшли у домашній шафі.

Окрім дефіле, на сцені дівчата демонстрували свої таланти. Дарина Лазаренко читала патріотичний вірш про Україну. Захопливо, виразно, передаючи словами та інтонацією почуття гідності за свою Батьківщину. Нікого з присутніх чернігівка не залишила байдужим, зачепила найтонші струни душі. Тому й лунали на адресу гарної й чутливої учасниці з Чернігова гучні оплески.

Справжній вундеркінд

За словами мами, у дворічному віці Даринка вже складала пазли, у трирічному – знала всі літери і по два віршики на кожну з них. Коли дівчинці виповнилося чотири – вільно читала й писала та дуже хотіла піти до школи.

– Коли ми вирішили віддати доньку до драматичного гуртка в обласний Палац дітей та юнацтва, мені спочатку зауважили, що дитина маленька, – згадує жінка. – Та після того, як вона зі своєю унікальною виразністю сорок хвилин читала напам’ять «Казку про мертву царівну та сім богатирів» Олександра Пушкіна, Даринку без вагань забрали, як кажуть, із руками й ногами.

Невдовзі дівча запросили на Чернігівське міське телебачення вести дитячу програму «Мульти-бульки», потім – до участі в проекті «Клуб суперкниги» на Першому національному каналі. Далі її чекали нові передачі на телебаченні та радіо: «Між нами дівчатками», «Музична рубрика», «Смішинки від Даринки».

Неабияких успіхів юна артистка досягла в художньому читанні. Основа її репертуару – гуморески Павла Глазового, Остапа Вишні та чернігівської поетеси Людмили Шафрай. З ними Даринка виступала на багатьох конкурсах і фестивалях міжнародного та всеукраїнського рівнів.

До першого класу дівчинка пішла у п’ять(!) років. На професійній сцені вона з чотирьох(!). Десять років грала у виставах Чернігівського молодіжного театру. їй навіть довірили головну роль Ганнусі у драматичній історії «Не приймай подарунків від Антипка». Із завданням юна акторка майстерно впоралася, хоч і дуже переживала.

У 2010-му Дарина стала фіналісткою конкурсу «Чернігів має таланти», у 2014-му її визнали «Дитиною року» за версією інтернет-видання «Сильная, стильная, счастливая» у номінації «Театрали».

Талановита чернігівка не лише постійна учасниця концертів і творчих заходів обласного та міського значення, а й ведуча. Її працездатності та відповідальності можуть позаздрити навіть дорослі. А ще вона пише вірші та казки, до речі, деякі вже вийшли друком у книжках. Величезне навантаження не заважає Да-рині добре навчатися, вона учениця 10-го класу Чернігівської школи №10.

Діти – гордість!

– Під час ще одного конкурсу в Житомирі, «Талановита українка», у номінації «Акторська майстерність» донька здобула найвищу нагороду – Гран-прі! – радіє пані Оксана. – Я пишаюся нею і всіма своїми дітьми. У мене їх четверо! Найстаршому Артему – двадцять два, він уже має власну сім’ю, виховує дворічну донечку Каролінку. Тож я вже бабуся! Син тривалий час працював фотомоделлю в Києві. Даринці – п’ятнадцять, вона відвідує музичну школу, займається вокальним співом та грає на фортепіано. Маргариті – дванадцять. Молодша донька також творча особистість, грає на домбрі. А ще любить готувати і пригощати своїми смаколиками всю нашу велику і дружну сім’ю. Найменшенький у нас – трирічний Іллюша. До садочка ще не ходить. Проте знає напам’ять український та англійський алфавіт, назви планет, материків, океанів, марки автомобілів… У свої три рочки синочок співає пісні українською, російською, англійською та грузинською мовами!

Увесь свій вільний від роботи час мама Оксана проводить із дітьми. Жінка вважає, що кожна дитина талановита й неповторна. Головне – вчасно виявити талант і докласти максимум зусиль, щоб його розвинути.

– Мені спати ніколи! – жартома каже Оксана Кукуюк.

А працює матір чотирьох дітей програмним директором та режисером міжнародного гумористичного кіножурналу «Байки». Тато великого сімейства – водій.

– Із Житомира донька привезла гарну корону, а я – діадему, – усміхається Оксана Кукуюк. – Знаєте, я людина творча, мені також дуже захотілося позмагатися. У конкурсі «Місіс мама України» я отримала титул «Місіс мама Чернігова». Одна з умов цього заходу – жінки мали привезти з дому страву, яку приготували власноруч. Ми з Даринкою везли з Чернігова фірмовий святковий торт.


Лариса Галета, “Деснянка” №14 (647) від 14 квітня 2017

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини