Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:57:13

До прокуратури Чернігівської області у 2017 році звернулося понад 2 тис громадян

13.04.2017   07:45Агенцiя

Прокурорами Чернігівщини значна увага приділяється розгляду звернень, запитів, а також особистому прийому громадян та запитувачів інформації.

За 3 місяці 2017 року до органів прокуратури області надійшло понад 2 тис звернень, з них 1386 вирішено по суті, в тому числі 40 – від народних депутатів України. Визнано обґрунтованими та задоволено 13 звернень.

З вирішених переважають звернення з питань досудового розслідування – 871, з яких більшість на дії і рішення слідчих поліції (212), з питань нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства – 71, з питань участі у кримінальному провадженні в суді – 30 та з інших напрямів прокурорської діяльності.

Понад 600 скарг стосувалися питань, що належать до компетенції органів влади та контролю, тому відповідно до вимог законодавства їх скеровано для вирішення за належністю.

Упродовж першого кварталу 2017 року в органи прокуратури області на прийом звернулися 562 громадянина, з яких 99 прийнято керівниками прокуратури області та місцевих прокуратур. Керівництвом прокуратури області здійснено 15 виїздів, на яких прийнято 30 осіб за місцем їх проживання.

Крім того, в прокуратурі Чернігівської області діє телефон «гарячої лінії», на який протягом 3 місяців поточного року прийнято 15 звернень громадян.  Також 68 громадян скористалися можливістю подати електронне звернення.

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами прокуратури області вживаються заходи, спрямовані на забезпечення права осіб на інформацію.

Упродовж 3 місяців 2017 року до органів прокуратури області надійшло 25 запитів. Задоволено та надано інформацію на 9, роз’яснено положення законодавства 5 запитувачам, відмовлено у задоволенні 3 запитів та 8 надіслано за належністю іншим розпорядникам інформації.

Запитувачів цікавила інформація з питань досудового розслідування (18%), організаційно-розпорядчої діяльності (18%) та інших питань (64%).

Робота на вказаному напрямі триває.

Усні звернення приймаються за телефоном «гарячої лінії» (0462) 674-446, запити про надання публічної інформації – (0462) 67 80 87.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини