Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:45:51

На підтримку української армії платники Чернігівщини спрямували майже 54 мільйони гривень

07.04.2017   08:07Агенцiя

За січень-березень 2017 року платники податків Чернігівської області направили для сприяння обороноздатності України майже 54 млн. грн. військового збору. Це на 11 млн. грн. більше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року.

Найбільші суми надходжень надійшли від податкових агентів, що перебувають на обліку в Чернігівській, Прилуцькій, Ніжинській ОДПІ та Козелецькому відділенні Ніжинської ОДПІ.

При цьому, загальна кількість таких агентів суттєво не змінюється. Розширюється сама база оподаткування. На цей показник навіть не вплинув перехід великих підприємств області на обслуговування до м. Києва.

Основною причиною збільшення суми надходжень військового збору є підвищення рівня заробітної плати, яка впродовж 2017 року в порівнянні з 2016 роком, по області зросла з 3365 грн. до 4758 грн., та стала одним з важливих кроків на шляху до поступового виведення економіки регіону з тіні та часткового знищення такого явища, як заробітна плата «у конвертах».

Нагадаємо, що платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України.

Зокрема, до таких доходів, крім заробітної плати інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться орендна плата, виграш в державну та недержавну грошову лотерею, купівля продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини та інші доходи.

Ставка збору становить 1,5 відс. від об’єкта оподаткування.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини