Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:51:48

Поліція розшукує псевдосоціальних робітниць, які пограбували та обікрали літніх жінок

03.04.2017   07:58Агенцiя

В останній день березня, представляючись працівниками соціальних служб, зловмисниці спустошили схованки із заощадженнями трьох пенсіонерок в різних куточках Чернігівщини.

31 березня в одному з сіл Козелецького району дві зловмисниці, які прийшли до помешкання 81-річної пенсіонерки й представилися соціальними працівниками, не викликали у старенької довіри. Непрохані гості зрозуміли, що господиня розкусила їх, тому не стали ламати комедію, а зухвало пограбували пенсіонерку. Грабіжниці відкрито заволоділи 33 тисячами хазяйки, а також відібрали у неї мобільний телефон, щоб жінка не викликала поліцію. Самі ж злочинці ускочили в легковик «Daewoo Sens» й втекли.

Наразі поліція розшукує "гастролерів", орієнтовано всі групи реагування патрульної поліції, інформація надана сусіднім відділам та відділенням поліції області. Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому) - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Того ж дня по допомогу до поліції звернулася 93-річна жителька обласного центру. Старенька повідомила, що до неї у двері подзвонила смаглява дівчина і попросила води запити ліки. Жінка не відмовила у такому, здавалося б, безневинному проханні й пішла на кухню налити води.

Коли візитерка пішла, господиня помітила порушений порядок речей у квартирі, а зі схованки зникли заощадження - 23 тисячі гривень та 350 доларів США.

Теж 31 березня в Ніжині пенсіонерка 1929 року народження стала жертвою двох самозванок, які представилися соціальними працівниками. Раптові гості цікавилися у старенької її побутовими проблемами, розповідали про нові державні програми підтримки пенсіонерів та просто намагалися усіляко відволікати увагу хазяйки. Коли ж це їм нарешті вдалося, зловмисниці швиденько забралися геть. Запідозривши неладне, жінка вирішила перевірити схованку із грошима. Й не даремно, бо звідти безслідно зникло 67 тисяч гривень.

В обох випадках поліція відкрила кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

У зв'язку з активізацією зловмисників різних мастей поліція звертається до громадян і закликає їх бути пильними й розсудливими. Пам'ятайте, до осіб старшого віку заброди застосовують методи психологічного тиску, б'ючи на жалість та співчуття.

Зловмисники просяться в квартиру під виглядом працівників комунальних або соціальних служб, щоб нібито перевірити газовий лічильник, батареї, умови проживання, інколи вигадують інший привід - переповити дитину чи напитися води. Як наслідок - з помешкань зникають коштовності, гроші, цінні речі.

Не соромтеся перевірити документи у неочікуваних благодійників, електриків чи соцпрацівників, зателефонуйте в сільраду чи дільничному офіцеру поліції й повідомте про візитерів.

В разі скоєння біди якомога швидше повідомте поліцію. Чим швидше правоохоронці отримають інформацію про злочин, тим легше буде його розкрити «по гарячих слідах».


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини