Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:38:13

Про пожежну та екологічну безпеку

28.03.2017   17:32Агенцiя

28 березня у Чернігівській обласній державній адміністрації відбувся брифінг т.в.о начальника обласного Управління ДСНС України Дмитра Бескостого та начальника Державної екологічної інспекції в області Леоніда Бурковського на тему: "Забезпечення пожежної безпеки в області під час весняно-літнього пожежонебезпечого періоду".

Під час брифінгу Дмитро Бескостий зазначив: "У зв’язку з ранньою весною і значним потеплінням, земля та рослинність, яка залишилась на відкритих територіях з минулого року, швидко звільнилась від вологи. За таких умов вже з перших чисел березня до оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС в області почали надходити численні повідомлення про виникнення пожеж у природних екологічних системах та приватному житловому секторі громадян. Головна причина цих загорянь - так званий "людський фактор", зокрема, спалювання громадянами залишків сухої рослинності й сміття на своїх присадибних ділянках, а також необережність у поводженні з вогнем під час перебування в природних екосистемах".

За його словами, кинуті непогашені недопалки або сірники в суху рослинність сприяють її миттєвому займанню та швидкому розповсюдженню вогню на значні площі, як відкритих територій, так і населених пунктів, лісів, торфовищ. Дим і вогонь від таких загорянь завдають значну шкоду навколишньому середовищу та негативно впливають на стан здоров’я людей. Це вимагає від людей бути вкрай обережними у поводженні з вогнем.

"Як результат, з початку березня на території області зареєстровано більше 150 загорянь сухої рослинності на загальній площі близько 600 га. Внаслідок цих загорянь виникло 10 пожеж у приватному житловому секторі громадян. Вогнем знищено 1 житловий будинок та 6 господарчих будівель, ще 5 господарчих будівель та 2 нежитлові будівлі пошкоджено", - сказав Дмитро Безкостий. І додав, що лише завдяки оперативному втручанню підрозділів оперативно-рятувальної служби не допущено розповсюдження вогню на торфовища, лісові масиви, паркові зони, об'єкти життєзабезпечення.

Також він акцентував увагу батьків на недопущення залишення дітей без відповідного нагляду та проведення з ними  профілактичних бесід з питань безпеки життєдіяльності.

В свою чергу начальник Державної екологічної інспекції в області Леонід Бурковський розповів про шкоду, що завдається навколишньому середовищу та здоров’ю людей від випалювання сухої рослинності. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності або її  залишків передбачені штрафні санкції. На даний час екологи вже склали близько 20-ти адмінпротоколів.

На завершення брифінгу Дмитро Бескостий та Леонід Бурковський закликали населення дотримуватися вимог пожежної та екологічної безпеки, аби не стати винуватцями пожеж, уникнути зайвих матеріальних втрат та не спричинити загрозу власному життю, безпеці оточуючих людей та екології.

У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини