Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:20:33

Дискусії щодо управління житлом не тільки на кухні

27.03.2017   13:10Агенцiя

Кожен власник житла бажає створити найкращі умови для себе і своєї родини і при цьому, знайти можливості знизити «шалені» платежі за комуналку. Для того, аби визначити, що можна зробити кожному в своїй оселі та які наразі є можливості 24 березня проведено семінар в Чернігівському міському центрі зайнятості.

Захід провела Громадянська мережа ОПОРА.

Чому важлива вся стіна будинку, а не тільки стіна конкретної квартири обговорили в дискусії. Модератор пояснила, що багатоквартирний будинок є спільною власністю всіх жителів, а тому і певні конструктивні зміни мають відбуватися спільно і за погодження більшості власників. Більше того, зміни, проведені конкретними сусідами можуть вплинути негативно на стан всієї конструкції.

Особлива увага учасників сконцентрувалася на утепленні фасаду, як найбільш популярному на сьогодні засобі термомодернізації будинку, що призводить до значної економії витрат на опалення. Ефективне та законне є повне утеплення фасаду багатоквартирного будинку, адже клаптикове утеплення (тобто утеплення конкретної площі біля обраної квартири) здатне спричинити руйнацію фасаду та ще й суперечить законодавству України.

Найважливішим є недопущення індивідуального утеплення, негативні результати якого можна вже побачити в деяких будинках. Ігнорування «точки роси», яку враховують спеціалісти перед утепленням, призводить до зміни температур в утепленій та неутепленій ділянці, що провокує розвиток плісняви. Ц6е інфікує не тільки стіну індивідуально утепленої ділянки, але й сусідів зверху та знизу.

Детальний та якісний термоаудит – перший крок до ефективного утеплення фасаду, в свою чергу дозволяє правильно розрахувати необхідний шар шуби для кожної із сторін багатоповерхового будинку. При утепленні фасаду багатоповерхового будинку важливим є компанія, яка надаватиме послуги. Спеціалісти мають мати спеціальну ліцензію на проведення робіт з утеплення.

«На сьогодні більшість чернігівців стурбовані сумами, які необхідно виділити на оплату комунальних послуг. При цьому зважитись на рішучі кроки енергозбереження готові ще не всі.

Відтак, в місті ще досі проводять індивідуальне утеплення, а не комплексе. В більшості випадків, жителі потребують додаткової інформації та вже діючих прикладів», - роз’яснює місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА, Наталя Висіканець.

Для детальнішого вивчення обговорених питань, учасники отримали інформаційні постери, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини