Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:24:17

Вшанували світлу пам’ять загиблих у Другій світовій війні жителів с.Єліне на Сновщині

25.03.2017   10:12

Рівно 75 років тому нацистські окупанти знищили село Єліне на Сновщині. У часи Другої світової війни 200 жителів цього населеного пункту були учасниками бойових дій, 84 поповнили лави партизан. Активна підпільна діяльність партизанських загонів, яка розгорнулась в Єлінських лісах, стала причиною того, що 23 березня 1942 року село було дощенту спалене, а майже 300 селян загинули.

Голова обласної ради Ігор Вдовенко, представники місцевої влади і громади зібрались біля єдиного в Україні пам’ятника партизанській родині, щоб вклонитись мужності земляків, які полягли в роки жорстокої Другої світової війни.

Присутні запалили символічні свічки пам’яті, а місцевий священнослужитель відправив заупокійну літію за загиблими мешканцями.

Після цього учасники мітингу побували у Музеї історії партизанського руху на Чернігівщині.

Голова обласної ради Ігор Вдовенко, звертаючись до громади, відзначив героїзм та силу духу мешканців села Єліне, які мужньо протистояли нацистам у Другій світовій, пережили усі жахіття воєнних років. На превеликий жаль, за словами керівника, в історії нашої держави траплялось чимало трагічних подій, які ми маємо завжди пам’ятати, і винести для себе уроки з минулого.

- Є багато способів врегулювання конфліктів, серед яких війна є найбільш неприйнятним і неприпустимим варіантом, що несе руйнування, страждання та призводить до загибелі людей. І саме це ми зараз на власні очі спостерігаємо на сході нашої держави, - зауважив очільник обласної ради.

До єлінців також звернулись голова Сновської районної державної адміністрації та ради Валерій Радібеда і Ніна Кухаренко, а також Сновський міський голова Олександр  Медведьов.

Після цього працівники Музею історії партизанського руху на Чернігівщині презентували учасникам меморіального заходу патріотичну програму.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.