Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:21:04

Лікарі-пропагандисти йдуть до дітей

24.03.2017   11:12Агенцiя

21 березня обласний центр інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя провів просвітницький захід з формування засад здорового способу життя у ДНЗ №10 під гаслом «Здорові діти – наше майбутнє».

Мета  заходу, що  складався  з театралізованого дійства та лекції із застосовуванням сучасних інтерактивних наочних засобів – привернути увагу  батьків  як до здоров’я своїх дітей, так і до  навчання їх  елементарних навичок  гігієни,  раціонального харчування, виваженого режиму дня.

До проведення заходу ретельно підготувалися як його вихователі та підопічні, так і  медики.  Діти, зокрема,  активно включилися у гру-виставу «Про здоров’я знаємо та його оберігаємо», протягом якої вони дружньо «виховували» та привчали вмиватися, робити ранкову гімнастику   вигаданого персонажа  на прізвисько «Хворійко», демонстрували  власні  навички  миття рук, дихальних  вправ та дотримання  правильної постави під час занять  та прогулянок  на вулиці. Крім того, дітки дружньо декламували вірші, які  свідчили – вони  знають про те, як   бути здоровими та сильними.

Батьки  уважно слідкували за  дітьми, з зацікавленістю прослухали презентацію, підготовлену фахівцем центру Мариною Володько та раділи, що  у цьому  садочку  дітей змалку привчають до здорового способу  життя.  «Добре, що  до нас завітали гості, – розповідає  мама одного з  вихованців Тетяна М. – Звісно, ми вдома  слідкуємо за тим аби наша дитина самостійно чистила зуби та робила  фізичні  вправи. Але  із лекції  я дізналася ще й про те, як правильно організувати режим харчування дитини, бо практично ніколи не замислювалася над тим, що при можливості  дитина повинна їсти не тільки те, що ми, дорослі, а  отримувати  побільше натуральних соків та  фруктів».

«Прогулянки на свіжому повітрі – ось чого не вистачає нашій дитині,  – зауважує батько  вихованця  садочка Сергій Д. –  Відтепер я замість того, щоб, забираючи хлопчика із садочка, якомога швидше діставатися  маршрутки, буду пропонувати йому  ходити пішки – зараз весна і повітря  дуже  хороше!».
«Моя дівчинка – дуже хвороблива, – зазначає мати  вихованки молодшої групи Іринки К., – Завдяки спілкуванню із медиками я знаю, що  мені  треба робити аби моя дитина  менше хворіла. Головне – не лінитися, а приділяти її здоров’ю якомога більше  уваги».

«Сучасна система  охорони здоров’я  реформується і основний  акцент відтепер повинен робитися не на  лікуванні захворювань, а   саме  на  їхній профілактиці, – наголосила, виступаючи перед  батьками та  вихователями завідувачка відділу пропаганди здорового способу життя  обласного центру  інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу Ірина Ейсимонт. – Якщо профілактика захворювань буде починатися  вже  із дитячого садочка, якщо батьки вдома  будуть втілювати у життя основні  постулати здорового способу  життя – цей комплекс  неодмінно дасть позитивний  результат – діти стануть  здоровішими і  у подальшому  самі відчують переваги цього позитивного стану.

Ми бачимо ентузіазм вихователів та  батьків, тому  це  хороше починання для того, щоб подібні заходи ми проводили і  в  інших організованих дитячих колективах. Тому  чекаємо підтримки з боку освітян».

Відтак  співробітники  дитячого садочка та  батьки щиро подякували  медикам за  цікаве  дійство.
     

Прес-служба Управління охорони здоров’я облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.