Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:23:27

Правові послуги стають доступнішими

24.03.2017   10:57Агенцiя

— В умовах становлення України як демократичної держави актуальним є питання підвищення рівня правової культури населення. Важливо не тільки отримувати правові знання, а й вміти застосувати їх на практиці.

Головне для нас — реально допомогти людині у вирішенні конкретного питання, — наголосив начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк 23 березня, на засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Як зазначив Олег Третяк, на базі управління юстиції можна отримати безоплатну первинну правову допомогу, що носить інформаційно-роз’яснювальний характер. У тому числі надається допомога у складенні заяв, скарг та інших документів (крім процесуального характеру). Через мережу громадських приймалень фахівцями територіального управління юстиції таку допомогу цього року надано понад 150 особам.

Крім того, на Чернігівщині діє регіональний центр з надання безоплатної правової допомоги (м. Чернігів, вул. П’ятницька, контактні телефони: (0462) 651-477, (0462) 651-476, єдиний телефонний номер системи безоплатної допомоги 0-800-213-103). Ознайомитися з необхідними правовими документами можна і в центрах правової інформації бібліотек області.

Щоб підвищити рівень правової освіти та культури населення, органи влади, навчальні заклади, об’єднання громадян,засоби масової інформації спільно проводять ряд просвітницьких заходів. Територіальне управління юстиції видає з 2014 року власну газету «Юстиція Чернігівщини».

Для вимушених переселенців та внутрішньо переміщених осіб держава спростила  порядок отримання документів, що посвідчують особу, підтверджують факт народження, смерті тощо. Зазвичай ці документи оформлюються за 1-2 дні. Лише на Чернігівщині понад 200 осіб з початку року отримали нові документи.

Простішою стала і процедура реєстрації шлюбу. Чернігівщина долучилася до проекту «Шлюб за добу» у лютому цього року.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини