Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:10:20

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

16.03.2017   09:17Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 15 березня до 8:00 16 березня 2017 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 25 небезпечних подій, а саме: 2 випадки загибелі на водних об’єктах, 18 пожеж, 4 випадки виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни та 1 іншу подію. Внаслідок цих подій загинуло 2 особи та 5 осіб постраждало.


Загибель на водних об’єктах – 2:

- в р. Носівочка в м. Носівка о 7 год. 40 хв. 15 березня було виявлено та піднято на поверхню з води тіло мешканця м. Носівка, 1950 року народження. Обставини та причина смерті встановлюються. Для надання допомоги по підняттю тіла з води залучалось відділення 17 ДПРП м. Носівка (1 одиниця техніки, 3 чоловіки особового складу);

- в р. Снов біля с. Гута-Студенецька Сновського району о 15 год. 27 хв.15 березня водолазами обласної рятувально-водолазної станції м. Чернігова виявлено та піднято на поверхню з води тіло мешканця с. Прибинь Корюківського району, 1982 року народження. Обставини та причина смерті встановлюються.


Пожежі – 18, з них 3 пожежі в житловому секторі, 14 випадків загоряння сухої трави на загальній площі 29,02 га та 1 інша пожежа.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 4:

- групою піротехнічних робіт аварійно-рятувальної частини управління  ДСНС України у Чернігівській областіоб 11 год. 15 березня знищено 1 артилерійський снаряд калібру 45 мм та 1 ручну гранату РГД-33 часів Другої світової війни, які були виявлені на відкритій території в м. Чернігові біля садівничого товариства "Жайворонок" о 10 год. 46 хв. 14 березня;

- групою розмінування 8 навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури Українио 13 год. 50 хв. 15 березня знищено 1 мінометну міну калібру 82 мм, 11 ручних гранат РГД-33 та 1350 набоїв калібру 7,62 мм часів Другої світової війни, які були виявлені біля с. Сеньківка  Городнянського району об 11 год. 30 хв. 14 березня;

- групою піротехнічних робіт аварійно-рятувальної частини управління ДСНС України у Чернігівській областіо 16 год. 30 хв. 15 березня знищено 26 артилерійських снарядів калібру 45 мм часів Другої світової війни, які були виявлені в с. Іванівка Чернігівського району в господарстві по вулиці Самойловича біля будинку №19 під час проведення земляних робіт о 11 год. 25 хв. 15 березня;

- в с. Івківці Прилуцького району по вулиці Прилуцькій, 3 на території Івківської загальноосвітньої школи під час проведення земляних робіт о 14 год. 15 березня виявлено 1 артилерійський снаряд калібру 76 мм часів Другої світової війни. Місце знахідки вибухонебезпечного предмету охороняється. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити групою піротехнічних робіт управління ДСНС у Чернігівській області 16 березня.

Інші події – 1:

В період з 27 лютого по 10 березня 2017 року до інфекційного відділення Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького з попереднім діагнозом "ротавірусний гастроентерит" було госпіталізовано 5 дітей дитячого навчального закладу №12 в м. Ніжині. Станом на 6 год. 16 березня на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні перебуває 2 дитини.


Гідрологічна ситуація:

Протягом минулої доби на річках басейнів Дніпра, Десни та Сули продовжувався розвиток весняної повені.
На р. Снов біля м. Сновська вода на низьких ділянках заплави.
На малих річках області продовжується спад рівнів води.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 15 березня до 20 години 16 березня очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий дощ, місцями з мокрим снігом. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура по області вночі від 1º морозу до 4º тепла, вдень 4-9º тепла. 
По Чернігову температура вночі 1-3º тепла, вдень 5-7º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.