Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:50:21

День з "Днем": "Школа молодого журналіста" на фотовиставці відомого видання

25.02.2017   10:20

Краще один раз побачити, ніж сто разів почути — відома істина, яку вирішили застосувати організатори «Школи молодого журналіста», готуючи чергове заняття з учасниками проекту.

Тож тих, хто ще лише розмірковує про професію медійника, повезли на знайомство до вже маститих майстрів слова.

23 лютого, у  Прилуцькому міському будинку культури  представники газети «День» презентували XVIII Міжнародну фотовиставку, яку щороку організовує видання. До слова, оглянути експозицію та проголосувати за улюблений знімок можна буде до 12 березня.

 
Довідково:

За 18 років у містах України пройшло 115 фотовиставок «Дня», отримали нагороди 778 фотографів.

Цього року отримано світлини від професіоналів і аматорів з усіх куточків країни, редакційне журі відібрало 350 кращих робіт для підсумкової експозиції в Києві. У Прилуцькій галереї будуть показані близько 150 робіт.

Серед номінацій — «Український світ», «Політика», «Фото з історією», «Світ очима дітей», де представлені роботи авторів до 18 років, і «Птахи водойм», яку підтримує громадська організація «Українське товариство охорони птахів».

Цього року газета «День» представляє свого роду великий сімейний альбом України, на конкурсних знімках – люди, які формують обличчя країни. Вони не акцентують на жорстоких, кривавих моментах буття держави. Мета — показати, як розвивається і дорослішає Україна.

На заході побували і учасники «Школи молодого журналіста».

Після ознайомлення зі світлинами відбулася зустріч-дискусія  з редактором відділу політики газети «День» Іваном Капсамуном, автором книги «Котел, або Справа без терміну давності», першої із серії «Новітня історія для чайників».

Журналістів-початківців цікавило багато чого: від особистих секретів творчості спікера до його оцінки сучасних політичних процесів, зокрема реалізації реформ.

—   Ви маєте вивчати історію. Адже без цього неможливо об’єктивно оцінювати те, що маємо сьогодні. Журналіст не повинен відбілювати якісь факти, він має не дати вирвати їх з контексту, — радив Іван Капсамун співрозмовникам.

Також він позитивно оцінив ідею такого проекту як «Школа молодого журналіста» у регіоні та запросив брати участь у навчанні, яке організовує газета «День».

Враження.

Анастасія Сипливець, учениця «ШМЖ»: Після того, як перед нами розкрилися двері виставкового залу, в обличчя дихнула атмосфера іншого світу. Світлини на стінах не просто розбавляли однотонний інтер’єр приміщень, це були окремі світи, сповнені своїми, характерними тільки для них емоціями. Кожна фотографія дихає життям.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини