Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:25:59

Ігрова кімната в школі – одна з умов розвитку, а не забаганка

23.02.2017   13:35

Йдучи до школи в 6 років, діти змінюють діяльність з ігрової на навчальну. На жаль, цей перехід часто буває різким та некомфортним, адже в молодшому шкільному віці саме грає залишається провідною діяльністю. Граючи, діти пізнають світ, навчаються та соціалізуються.

Ігрова кімната в школі – не забаганка, а необхідна умова розвитку малого школяра, що забезпечує цікаве, творче та змістовне пізнання дитиною світу. Але організувати змістовне дозвілля для пом’якшення адаптаційного періоду дітям в школі не так просто. Наприклад, в Сосницькій гімназії через недостатнє фінансування освітнього закладу його керівництво не може втілити цю ідею.

Тому Валентин Чепіга, батько однієї зі школярок, написав відповідний проект та переміг з ним на грантовому конкурсі від благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини».
 
Тепер завдяки підтримці фонду у гімназії молодші школярі розвиватимуть свої природні задатки та здібності через гру. Ігрова кімната дасть їм можливість не тільки вступати у вільні контакти з друзями та спілкуватись з учителем у невимушеній формі, а й комфортно адаптуватися до умов шкільного середовища.

Валентин Чепіга, автор проекту, дуже радіє підтримці його ідеї: «З переходом до школи час ігор не закінчується. Ми хочемо, щоб наші діти не «сиділи» в планшетах чи телефонах, а, граючись звичайними для їх віку іграшками,  розвиватися фізично, вдосконалювали пам’ять, логіку», - розповів він.

На фото зображення кабінету, в котрому скоро буде обладнана ігрова кімната – іграшки вже замовлені, а діти, батьки і вчителі в очікуванні.

Завдяки взаємодії донорської організації та активних жителів Сосниці, гімназисти зможуть займатися в новій ігровій кімнаті, а дорослі побачили, як ідею можна втілити в життя, займаючись проектною роботою.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.