Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:46:56

Обговорили актуальні питання соціально-правового захисту та медико-психологічної реабілітації учасників АТО

18.02.2017   11:49Агенцiя

17 лютого у сесійній залі обласної ради відбулася науково-практична конференція на тему «Соціально-правовий захист та медико-психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції».

Захід проведено за ініціативи Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «Українці-разом!». На науково-практичній конференції також були присутні відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради, представники громадських організацій Чернігівщини, учасники антитерористичної операції на сході країни.

На початку засідання присутні вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Від імені голови обласної ради Дмитро Никоненко привітав присутніх з відкриттям конференції. Він зазначив, що депутатський корпус обласної ради завжди підтримує громадські організації стосовно захисту і надання пільг незахищеним категоріям населення. За його словами, завдяки співпраці органів місцевого самоврядування і виконавчої влади вони завжди були і будуть у пріоритеті.

Презентував роботу «Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!» його очільник Руслан Руденко. Він розповів про напрацювання громадської спілки та подальші кроки у реалізації проектів із соціально-правового захисту та медичної реабілітації учасників АТО.

Основними напрямками роботи громадської спілки є два проекти: «Соціальна картка учасника АТО» та «Всеукраїнська футбольна ліга учасників АТО».

«Соціальна картка» - інструмент, який за допомогою відповідного програмно-технологічного забезпечення надає кожному власнику такі можливості: безкоштовна правова підтримка та юридична консультація, безкоштовне обстеження та отримання медичних послуг, психологічна підтримка, знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах, освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх родин. Отримати картку можуть учасники бойових дій, інваліди війни або інші особи за наявності документа, який підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції, виданий не раніше 2014 року, та члени сімей загиблих, які брали участь в АТО.

Учасники заходу обговорили актуальні проблемні питання сьогодення, з якими стикаються учасники АТО. Вони, зокрема, стосуються ефективності їх соціально-правового захисту та реабілітації, підтримки та особливостей працевлаштування ветеранів АТО, правового забезпечення учасників антитерористичної операції в рамках всеукраїнської програми соціально-правового захисту УБД та членів їх сімей та сімей загиблих героїв.

Разом з тим, військові акцентували увагу на ефективності взаємодії між Збройними Силами України та Всеукраїнським Об'єднанням Учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!», Національною гвардією України і спілкою відповідно до Меморандумів про співпрацю між ними.

Далі виступаючі акцентували увагу на проблемах соціальної адаптації демобілізованих учасників АТО в сім'ї та громаді, важливості об'єднання та формування місцевих осередків Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!» як інструменту ефективного захисту прав і свобод кожного учасника АТО.

На завершення конференції відбулося вручення соціальних карток учасника АТО «Українці-разом!» для учасників бойових дій Чернігівської області.


Довідково:

Громадська спілка «Всеукраїнське Об'єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!» активно допомагає героям на передовій в зоні проведення АТО та всіляко підтримує їхні сім'ї. На сьогодні організація нараховує більше сорока тисяч активних учасників АТО (Збройні Сили, Міністерство Внутрішніх Справ, Національна Гвардія, Служба Безпеки, Державна Прикордонна Служба України).

Власними зусиллями спілки створено і запроваджено програми соціальної підтримки та адаптації «СОЦІАЛЬНА КАРТКА УЧАСНИКА АТО», що дають можливість учасникам АТО та членам їх сімей бути захищеними та отримувати необхідну допомогу.



Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини